Wiekslagteam legt 61,4 kilometer zwemmend af

05 juni 2011
Wiekslagteam legt 61,4 kilometer zwemmend af

ALBLASSERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag deed de zwemafdeling van Z&PC Wiekslag mee aan de ‘Nacht van Stellendam’. Twaalf teams namen deel aan deze zwemwedstrijd om in twaalf uur zoveel mogelijk meters af te leggen. Negen uur ’s avonds startte de eerste twee zwemmers, welke een kwartier lang om beurten 50 meter (twee banen) af legde, om vervolgens steeds te worden afgewisseld door de volgende twee zwemmers. Elke zwemmer had op deze manier drie kwartier de tijd om uit te rusten voor het volgende kwartier. In het laatste half uur kozen de meeste teams er voor bij wijze van estafette met z’n allen het onderste uit de kan te halen.

Na een voortvarende start, waarbij Wiekslag 5200 meter wist af te leggen, stond de vereniging uit het waterrijke Damdorp op een derde plaats. Zes uur lang wisten Leen van der Plaat, Renco Sloof, Mitchell van Uitert, Chiel-Jan Harleman, Johnno Peters, Kiki Klerks, Vivianne van den Broek en Michael van der Plaat elk uur stabiel op een derde plaats te blijven eindigen. Vanaf drie uur ’s nacht was het echter stuivertje wisselen met zwemvereniging De Schotejil uit Middelharnis, welke op dat moment vierde stond. Mede daarom zette de zwemmers en zwemsters van Wiekslag – na een klein inzinkertje van zeven tot acht uur ’s ochtends – het laatste uur een eindsprint in om hun voorsprong van 250 meter te verdedigen.

Zo zwommen zij terwijl de zon al ruim was aangebroken nog een afstand van 5250 meter, waarmee zij hun podiumpositie met 50 meter extra zeker stelden. Dat resulteerde in een mooie beker voor de derde plek en een totaal gezwommen afstand van 61,4 kilometer. Moe maar voldaan kon daarom tegen tien uur ’s ochtends weer worden afgereisd naar Alblasserdam, waar de meeste zwemmers ondanks het zonnige weer sterk de behoefte hadden naar wat ‘nachtrust’.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.