Avondvierdaagse gaat voor originele yells

04 mei 2011
Avondvierdaagse gaat voor originele yells

ALBLASSERDAM – Het is een ieder jaar groter wordend evenement, de Alblasserdamse avondvierdaagse. Dit jaar wordt het ‘wandelfeest’ voor de elfde keer georganiseerd. In 2001 werd er gestart met ruim honderd deelnemers. Daarna zat er elk jaar een groei in het aantal deelnemers. In 2007 werd de grens van duizend wandelaars doorbroken. In 2009 was dit opgelopen tot 1207. De avondvierdaagse start dit jaar om maandag 20 juni. De optocht zal dit jaar wat veel geluid opleveren…

…Er is namelijk een prijs te winnen voor de groep die de origineelste, mooiste, leukste yell over de avondvierdaagse heeft. Onderweg zal er ergens een onherkenbare jury staan die de yells beoordeelt. Het is daarom raadzaam om onderweg de yell zo veel mogelijk ten gehore te brengen.

Voorinschrijving voor de vierdaagse is mogelijk op dinsdag 14 juni in cultureel centrum Landvast van 19.00 uur tot 20.30 uur en op zaterdag 18 juni in het winkelcentrum Makado van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Individueel inschrijven kost op de inschrijfdata 3,50 euro en op de eerste startdag 7,50 euro. Groepsinschrijvingen zijn ook mogelijk. Dit is volgens de organisatie gezelliger en voordeliger. “Ook heb je onderweg nog wat extra voordeeltjes. Als je een groepje hebt van 20 personen dan kost het maar 2,50 euro per persoon. Je mag een groepje vormen met buurtgenootjes, klasgenootjes, vrienden/vriendinnen of wat je maar wilt,” vertelt medeorganisator Richard Veen. Een groep inschrijven kan via de site van de avondvierdaagse.

Verder is de organisatie dringend op zoek naar vrijwilligers. “Het gaat hierbij om verkeersregelaars, controleurs/stempelaars en hulp bij het uitdelen van versnaperingen. Je kunt je aanmelden via onze site of per telefoon bij Klaas Timmerman 078 – 6917936 of 06 – 2847 2969. Ook kun je gewoon binnenlopen op een van onze vrijwilligersavonden. Deze zijn op maandag 9 mei en woensdag 11 mei. Allebei om 19.00 uur in cultureel centrum Landvast, aldus Veen.

De avondvierdaagse Alblasserdam is tegenwoordig ook via Twitter te volgen via het account @A4Dalblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.