SNS schoolkorfbaltoernooi in sporthal de blokweer

28 maart 2011 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Zaterdag 26 maart vond in sporthal Blokweer alweer het 41e  SNS schoolkorfbaltoernooi plaats voor de groepen 3 t/m 5. Er deden in totaal zo’n 300 fanatieke kinderen mee.
In de ochtend streden 19 teams om de titel bij de groepen 3 en 4. Bij groep 3 waren het de kinderen van De Loopplank 1 die in een spannende finale Het Kompas 2 wisten te verslaan. Het Nokkenwiel 1 en 2 wisten in deze categorie beslag te leggen op de plaatsen 3 en 4.  De prijswinnaars werden door de heer De Gruijter van de SNS Bank gehuldigd.

Bij groep 4 wist Het Palet A in de finale Het Nokkenwiel B te verslaan en werd dus kampioen. Bij de strijd om de 3e plaats was het De Boeg A die Het Kompas A versloeg. In de middag was de beurt aan de groepen 5 van de Alblasserdamse basisscholen. Na een zeer spannende poulefase en nadat de leraren een wedstrijd korfschieten hadden gedaan, ging hier de finale tussen 2 teams van Het Nokkenwiel (1 en 2). Zij gingen de hele wedstrijd gelijk op en nadat er uiteindelijk strafworpen aan te pas moesten komen was het Het Nokkenwiel 2 dat beslag wist te leggen op de 1e plaats. De strijd om de plaatsen 3 en 4 ging tussen 2 teams van De Loopplank. Daar wist De Loopplank 1 van de Loopplank 2 te winnen.

Na afloop van de dag kon de organisatie terugkijken op een geslaagde en drukke dag die mede door de vele vrijwilligers mogelijk werd gemaakt.

Op woensdag 20 april vindt het toernooi voor de groepen 6 en 7/8 plaats op sportpark Molenicht. De winnaars hiervan plaatsen zich voor het Provinciaal Schoolkorfbal Kampioenschap (PSK). Dit PSK wordt, in samenwerking met het KNKV, georganiseerd door Kinderdijk op zaterdag 11 juni, eveneens op sportpark Molenzicht.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.