Alblasserdam houdt lang stand tegen Feyenoord

14 mei 2010
Alblasserdam houdt lang stand tegen Feyenoord

ALBLASSERDAM - Feyenoord speelde donderdagavond, 13 mei 2010, zijn laatste wedstrijd van het seizoen, vriendschappelijk, tegen V.V. Alblasserdam, mede mogelijk gemaakt door de inbreng van  Danny Buijs.  Dit was dus tevens de échte afscheidswedstrijd van Roy Makaay die in de tweede helft dan ook onder luid geklap werd gewisseld. Hij kreeg een bos bloemen en bedankte het publiek.

De spelers van Alblasserdam leken de eerste helft van de wedstrijd te geloven in een goede afloop. Door hard werken en voor iedere centimeter van het veld te knokken hielden ze lang stand tegen de Rotterdammers. Er kwamen zelfs enkele kleine kansen om te scoren voor de Alblasserdammers, hetgeen helaas niet lukte. Via de zijkanten werd enkele malen getracht spits Arif Irilmazbilek te bereiken, wat niet altijd even goed lukte. Feyenoord liet door positiespel de bal het werk doen en langzaamaan oogden de hardwerkende spelers van Alblasserdam zichtbaar vermoeider. Uiteraard kreeg Feyenoord de eerste helft de meeste kansen, maar de keeper en het houtwerk hielden het doel lang schoon. De eerste helft werd, voor Alblasserdam verdienstelijk, afgesloten met 0-1 voor Feyenoord.   

In de tweede helft leek de handrem voor Feyenoord er af te zijn. Alblasserdam kwam eigenlijk niet meer aan de bak en al snel werd het 0-4. Bij die stand scoorde echter de jonge invaller Ralph Hofwegen, speler van B1 van Alblasserdam en net 16 jaar! De invaller werd door zijn medespelers op de schouders getild en even leek het of Alblasserdam reeds de begeerde ticket naar de hoofdklasse had binnengehaald. Vlak voor tijd werd de eindstand echter naar 1-5 gebracht. Een prima avond voor de eersteklasser die nog steeds in de race is voor de hoofdklasse: op 22 mei wacht de wedstrijd Alblasserdam - Excelsior Maassluis.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.