Milieu-avond Lions Club Alblasserwaard Souburgh groot succes

21 februari 2011
Milieu-avond Lions Club Alblasserwaard Souburgh groot succes

ALBLASSERDAM - De Millieu-avond ‘De knop om’ van Lions Club Alblasserwaard Souburgh was een groot succes. In de lijn van de afgelopen jaren stond wederom het thema milieu centraal. Onderwerp was ditmaal duurzaamheid. Duurzaamheid staat voor het zoeken naar evenwicht tussen een goed bedrijfsresultaat en het nemen van verantwoordelijkheid voor natuur, mens en milieu. Gastspreker Ruud Koornstra boeide een afgeladen zaal in cultureel centrum Landvast te Alblasserdam van begin tot einde.

Na een succesvolle carrière als televisieproducent  van programma’s als ‘Villa Felderhof’ en ‘Lingo’ is Koornstra bekend als ondernemer en medeoprichter van de initiëringsmaatschappij Tendris Holding, bekend van successen als Oxxio, Visa GreenCard en de Pharox-ledlamp. In een realistisch en inspirerend verhaal nam Koornstra de aanwezigen mee op zijn zoektocht naar oplossingen voor een betere wereld. Hij vertelde over zijn successen, missers en bijzondere ontmoetingen met onder meer Bill Clinton, Tony Blair, Kofi Annan en de Dalai Lama. In een met veel humor doordrenkt verhaal toonde Koornstra aan dat de oplossingen voor vele mondiale problemen voor het oprapen liggen en dat met duurzaam ondernemen geld te verdienen valt. De ledlamp is voor hem hét symbool voor hoe het anders kan. Als in alle huishoudens in Nederland 5 gloeilampen van 60 watt zouden worden vervangen door ledlampen bespaart dat het elektriciteitsverbruik van 800.000 huishoudens. Als we zelf verantwoordelijkheid durven te nemen, zo betoogt Koornstra, dan komt het veel sneller goed met de wereld dan we ooit hadden kunnen bevroeden.
 

Lions Club Alblasserwaard Souburgh stelt vast dat haar initiatief om jaarlijks een avond te organiseren in en voor de Alblasserwaard met als thema milieu goed aanslaat. Ook deze keer was er grote belangstelling. Op basis van de vele positieve reacties heeft de Lionsclub al aangekondigd ook volgend jaar weer een Milieu-avond te organiseren.

Foto: Henry Leijdsman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.