Attractief korfbal in sporthal blokweer voor kinderdijk

24 januari 2011 door Ad van Herk
Attractief korfbal in sporthal blokweer voor kinderdijk

ALBLASSERDAM - Na het verlies van vorige week tegen Albatros was de spanning om het kampioenschap weer teruggekeerd. TOP dat het octet van Christie van Wijk tot op 2 punten was genaderd, was voor deze 4 puntenwedstrijd vanuit Arnemuiden naar sporthal Blokweer afgereisd. Beide teams schotelden het talrijk opgekomen publiek een prima wedstrijd voor die pas in de slotfase werd beslist.

De openingszet was voor TOP dat de leiding nam. Tuijtel en Den Hollander scoorden van afstand en zorgden voor een 2 – 1 voorsprong. Nadat de Zeeuwen de stand weer in evenwicht hadden gebracht, verhoogde Tuijtel via 2 strafworpen de marge naar 4 – 2. Kinderdijk bleef goed combineren en was sterk in verdedigend opzicht. De geel-blauwen bouwden een voorsprong op van 4 punten voor het octet van trainer/coach Edwin Coppoolse pas iets terug kon doen. Vervolgens werd de wedstrijd kort achter elkaar stil gelegd om verzorger Arie van Loon in de gelegenheid te stellen Tuijtel en De Wit te behandelen. Vooral door de intensieve behandeling bij De Wit was de captain in staat de wedstrijd te vervolgen.
Kinderdijk was even uit haar ritme en kort voor de pauze was de voorsprong tot 1 punt gereduceerd. De tussenstand werd via een strafworp op 10 – 8 bepaald.
De geel-blauwen bleven evenals in deel I ook na de pauze aan de positieve zijde van de score. Van As was van afstand succesvol maar de dames uit Arnemuiden brachten met 2 treffers de spanning weer terug. Er werd gestreden voor elke meter en het publiek op de goed bezette tribune genoot met volle teugen. Kinderdijk was niet in staat om definitief afstand te nemen tot Heijes, zij speelde voor de geblesseerde Van Es, met 2 fraaie treffers de wedstrijd op slot gooide. De roodbroeken wisten niet van opgeven en zagen een strafworp afgekeurd vanwege een overtreding.
Den Hollander, die wegens ziekte de laatste 2 wedtrijden had gemist, bekroonde zijn sterke optreden met 2 treffers waarna de wedstrijd was gespeeld. Een compliment gaat zeker uit naar de dames van Kinderdijk, die hun opponenten prima partij boden. Vooral in de rebound waren Borsje en Roeland ijzersterk.
Het verschil met de nummers twee bedraagt nu weer 4 punten. RWA dat verrassend runner-up Albatros versloeg, neemt een gedeelde 2e plaats in met TOP.
A.s. zaterdag speelt Kinderdijk tegen KOAG in Krimpen aan den IJssel. Wij roepen onze supporters dan ook op om onze jongens en meiden tegen deze lastige tegenstander te komen steunen.

Scores Kinderdijk: Martijn Tuijtel 8x, Wim den Hollander 5x, Elizabeth Heijes 3x,
Bart de Wit 2x, Annemarie van As 1x.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.