Leden Wiekslag ploeteren zich ‘kroosbijtend’ naar een biertje

26 augustus 2010 door Ad van Herk
Leden Wiekslag ploeteren zich ‘kroosbijtend’ naar een biertje

ALBLASSERDAM - Zo’n vijfentwintig leden van de Alblasserdamse waterpolo –en zwemvereniging de Wiekslag hebben woensdagavond het buitentrainseizoen afgesloten met een barre zwemtocht door de rivier de Alblas. Rond 18.30 sprongen de eerste zwemmers bij de Kortlandse Brug het water in, om vervolgens met forse slagen richting restaurant Nel in de Krom in Oud-Alblas te zwemmen. Tijdens de tocht van vijf kilometer kwamen de fanatiekelingen vooral veel kroos en waterplanten tegen. Een handvol kijkers en fans trotseerden de regen en moedigden de club vanaf de kant aan.
Het leek eerst een raar idee dat zomaar naar boven kwam bij de borrelpraat na een van de buitentrainingen van de clubleden. Toch bleef het hangen en al snel meldden de eerste deelnemers zich aan om mee te zwemmen in de Alblas. Het zou een tocht worden van bijna vijf kilometer naar Oud-Alblas. “O ik ben binnen een uur bij de finish”, pochte één van de deelnemers net voor de start. Hij vervolgde lachend: “Ik moet me zelfs inhouden, want je mag maar zes kilometer per uur in de Alblas, anders heb ik er weer een boete bij.”

Kroos
Maar daar kwam deze deelnemer en ook de andere zwemmers die er makkelijk over dachten snel van terug. De groep was nog maar net uit de startblokken toen bleek dat het water bijzonder vies was. Overal dreef kroos op het water en onder water werden de benen van de ‘Wiekslagers’ geplaagd door stengels van dode waterplanten. “Ze hebben het water uit de weteringen in de Alblas gemalen. Daardoor zijn alle waterplanten die met baggerwerkzaamheden los zijn gekomen in dit water terecht gekomen,” wist iemand uit het publiek op de kant te vertellen.

Smerig
Hoewel het geen officiële wedstrijd was, deden veel leden toch hun best om zo snel mogelijk te finishen. De twee dames Milou Julicher (16) en Dian Kortleve (16) zetten als eerste voet aan wal. “Bah, bah, bah wat was dit ontzettend smerig!,” was het eerste commentaar van Dian, die net haar laatste krachten gaf om op de steiger van “Nel in de Krom” te klimmen. Ook Milou had geen goed woord over voor al het groen dat ze in en aan haar badpak meenam uit het water: “Dat kroos en die planten. Echt het is zo vies!”

Douchen
Niet veel later arriveerden ook de andere leden. Allemaal moe, maar toch voldaan. “We hebben het voor elkaar jongens. Dat moet gevierd worden. Doe voor allemaal maar een biertje,” riep een van de mannen richting het restaurant. Na rillend van de kou, gezellig wat gedronken te hebben, zijn de zwemmers vertrokken naar huis, om daar eerst een frisse douche te nemen.

Foto's: Peter Stam

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.