Koninginnedag feestelijk verlopen - enkele aanhoudingen

01 mei 2010 door Ad van Herk

DRECHTSTEDEN - De viering van Koninginnedag is in de regio Zuid-Holland-Zuid feestelijk  verlopen. Op diverse locaties waren feesten en markten die veel bezoekers trokken.

Het grootste bezoekersaantal lag bij Boulevard of Dance in Dordrecht, ongeveer 30.000 mensen bezochten het oranjefestijn op de Spuiboulevard. Dankzij de aanwezigheid van de beveiligingsorganisatie tijdens dit feest konden opstootjes in de beginfase de kop in worden gedrukt. Politieagenten hielden in totaal tien verdachten aan voor vergrijpen variërend van het niet voldoen aan bevel of vordering, bedreiging en belediging.

In de middag werden onder andere twee mannen op het Stationsplein en op de Johan de Wittstraat aangehouden toen zij discriminerende teksten en leuzen riepen. Drie anderen werden voor baldadigheid en belediging op de Voorstraat aangehouden toen zij tegen terrasstoeltjes schopten, tegen etalageruiten sloegen en zich zeer luidruchtig gedroegen.

In Zwijndrecht werden twee jongens op de Kermis aan het Raadhuisplein aangehouden na een conflict met een balletjespistool. Na verhoor werden de twee heengezonden, het balletjespistool is in beslaggenomen.

’s Avonds hield de politie in Dordrecht twee mannen in een auto in de Bankastraat staande vanwege betrokkenheid bij een vechtpartij op de kermis aan het Damplein. De twee zouden in de botsauto’s bedreigingen hebben geuit naar een aantal andere aanwezigen en werden aangehouden. In de andere gemeenten werden op Koninginnedag geen feestgerelateerde aanhoudingen verricht

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.