Project Driehoek van start

04 maart 2009
Project Driehoek van start

ALBLASSERDAM - In de wijk Kinderdijk in Alblasserdam ging dinsdagmiddag de officiële eerste paal de grond in voor de bouw van het project Driekhoek.

De locatie is gelegen tussen Scheldeplein, Maasstraat en Rijnstraat in een gebied wat aan de westzijde wordt begrensd door verzorgingscentrum De Wielen en aan de oostzijde door de Ichtuskerk.
In het multifunctionele centrum worden naast een school en een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang onder andere een aantal welzijnsorganisaties gehuisvest. Op dezelfde bouwlocatie worden ook 21 zorgwoningen voor De Grote Rivieren, 27 seniorenappartementen en 28 koop ééngezinswoningen gebouwd. Daarnaast wordt het bestaande centrum De Wielen deels gerenoveerd. Op de begane grond komt onder andere een dagopvang en kortdurende opname van Waardeburgh.

Het project
Het multifunctionele centrum in de wijk Kinderdijk van Alblasserdam wordt ontwikkeld door woningstichting Westwaard Wonen in samenwerking met de gemeente Alblasserdam.
De verkoop van de woningen komt voor rekening van Vorm Ontwikkeling. Vorm Bouw realiseert het totaalproject. De oplevering wordt medio 2010 verwacht. De schoolkinderen van ’t Nokkenwiel kunnen vanaf schooljaar 2010-2011 gebruik maken van de nieuwe school. Nu zitten ze tijdelijk in enkele lokalen van evangelische gemeente ’t Scheepke en in de Oude Mavo aan de Parallelweg.

Ballonnen en palen
De wethouders Sjoerd Veerman en Ad Cardon gaven dinsdag het officiële startsein geven door een heipaal te slaan. De schoolkinderen van ’t Nokkenwiel lieten daarna ballonnen op.
De beide wethouder prezen na de officiële handeling in hun dankwoord de samenwerking tussen de gemeente en Westwaard Wonen. Ook directeur Jaap de Gruijter van Westwaard Wonen verklaarde trots en gelukkig te zijn. “Dit project staat voor alles wat we als woningstichting graag willen doen: goede sociale woningbouw en voorzieningen in de buurt. Het is een welbegrepen eigenbelang dat we hieraan meewerken, want het woongenot zal verhogen wanneer er voldoende voorzieningen in de buurt zijn.”

Vanuit de woning wandelen bewoners zo via de achtertuin een parkje in. Dagelijkse boodschappen kunnen bij het naastgelegen buurtwinkelcentrum verkregen worden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.