Succesvolle Kaboutersportlessen opnieuw van start in Alblasserdam

07 september 2009

ALBLASSERDAM - Kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs in Alblasserdam kunnen komende maanden weer naar hartelust kennismaken met maar liefst 10 verschillende sporten, dankzij Kaboutersport. De lessen zullen vanaf woensdagmiddag 23 september wekelijks plaatsvinden in Sportcentrum Blokweer.

Tijdens de afgelopen jaren was er al een meerdere malen een mogelijkheid deel te nemen aan Kaboutersport, dat in het kader van de Buurt-Onderwijs-Sportimpuls (BOS) door de gemeente Alblasserdam werd geïnitieerd. Dit blijkt elke keer een enorm succes te zijn. Om aan het enthousiasme van deze kinderen en hun ouders tegemoet te komen heeft de gemeente Alblasserdam besloten om wederom het project Kaboutersport te organiseren. Komende week wordt er weer een informatiefolder op de basisscholen in Alblasserdam verspreid.

Stichting Hattrick
Voor de coördinatie en uitvoering van het project Kaboutersport heeft gemeente Alblasserdam samenwerking gezocht met Stichting Hattrick. Hattrick was ook in de voorgaande jaren al verantwoordelijk voor de uitvoering van de lessen. Deze stichting verzorgt in verschillende Drechtstedengemeenten diverse sportstimuleringsactiviteiten en staat garant voor deskundige en vakbekwame sportlessen. Ook de administratieve handelingen worden wederom verzorgd door Stichting Hattrick.
Dit jaar is het alleen mogelijk om via de website in te schrijven. Dit kan op de website van stichting Hattrick: www.stichtinghattrick.nl Klik vervolgens op Schoolsport en daarna op de button Kaboutersport. Hier kan doorgeklikt worden voor inschrijving. Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 16 september. Na aanmelding worden de kinderen in een groep ingedeeld, waarna de ouders een uitnodiging voor de eerste les per email of per post ontvangen.

De sporten
De sportlessen vinden weer plaats op de woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
De organisatie heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk sporten aan te bieden waarvan ook verenigingen actief zijn in Alblasserdam. Hierdoor kunnen de kinderen na alle lessen zelf een keuze maken welke sport hen het leukste lijkt om in verenigingsverband te beoefenen.
De organisatie heeft waar mogelijk samenwerking gezocht met bonden en verenigingen.

Voor meer informatie over de lessen Kaboutersport kunt u contact opnemen met Stichting Hattrick, Ron Tempelaar 078-6450039.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.