Kinderdijk de beste in doelpuntenfestijn

25 mei 2009

ALBLASSERDAM - Onder zomerse omstandigheden trok het team van coach Van Barneveldt in een aantrekkelijke wedstrijd aan het langste eind. De Kinderdijkse coach speelde in zijn woonplaats Maasland tegen de plaatselijke trots ODO, dat erop was gebrand de punten in eigen huis te houden.

O.l.v. scheidsrechter Terweel uit Purmerend begonnen de Maaslanders energiek aan de wedstrijd. De eerste aanval was direct raak en terwijl de machine van Kinderdijk maar moeilijk op gang kwam, stond het na 8 minuten 2 – 0. De Wit kort en De Graaf van afstand deden wat terug maar ODO bleef tot kort voor de pauze aan de positieve kant van de score. De geel-blauwen kwamen beter in hun spel en kropen tegen het einde van deel I naderbij. Tuijtel bracht zijn team langszij maar het was ODO dat direct weer tegen wist te scoren. Via Goudswaard en Van Es namen de kampioenen tot tweemaal toe de leiding maar een toegekende strafworp zorgde voor een tussenstand van 9 – 9.

In het tweede bedrijf eisten de dames van Kinderdijk een hoofdrol voor zich op. Goudswaard scoorde tweemaal op identieke wijze en Heijes rondde een prima opgezette aanval doeltreffend af 9 – 12. De geel-blauwen waren niet in staat door te drukken waardoor het octet van ODO steeds aansluiting wist te vinden. De partij bleef tot het einde spannend en een mooie actie van De Graaf die werd afgerond door Tuijtel oogstte een verdiend applaus. Een puntendeling hing nog even in de lucht maar door de wedstrijd slim uit te spelen, trokken de Kinderdijkers met een eindscore van 20 – 21 de wedstrijd toch naar zich toe. Het Pinksterweekend is Kinderdijk vrij en 6 juni wordt de laatste wedstrijd van het seizoen op Molenzicht gespeeld. Tegenstander is IJsselvogels dat moet winnen om directe degradatie te voorkomen.

Scores Kinderdijk: Bart de Wit 5x, Martijn Tuijtel 4x, Daniëlle Commandeur 3x,
Annemieke Goudswaard 3x, Elizabeth Heijes 3x, Marcha v. Es 2x, Steven de Graaf 1x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.