Elf kringtitels voor Wiekslag

19 mei 2009
Elf kringtitels voor Wiekslag

ALBLASSERDAM - De zwemmers van Wiekslag zorgden voor uitzonderlijk veel succes bij de regionale kampioenschappen in het 50-meter Aquapulcabad in Dordrecht. Na afloop stond de score op 25 podiumplaatsen en dit was ongekend hoog voor de Alblasserdamse club. Maar liefst elfmaal werd een Wiekslagger tot kringkampioene gehuldigd en met 8 zilveren en 5 bronzen plakken erbij werd het een geweldig weekeinde. De estafetteploeg 4 x 100 wisselslag dames, Naomi, Vivianne, Milou en Tanja, veroverde ook nog fraai het zilver. Op het erepodium bij de 50m vlinderslag meisjes 1994 stonden enkel Wiekslag jongedames. Kringkampioene werd Tanja van Essen, zilver veroverde Sylvana Kusters en lachende derde werd Dian Kortleve.

Deelname aan deze kampioenschappen was weggelegd voor de 16 of 8 beste zwemmers uit de regio, al naar gelang de leeftijd van de deelnemers. De hoogste score werd behaald door de 15-jarige Milou Julicher, die ondanks het ongemak van een blessure, kringkampioene werd op 50 en 100m vlinderslag, 200 en 400m vrije slag en het zilver kreeg omgehangen na de 200m rugslag. Ook Vivianne van den Broek kampte met een flinke blessure, maar kon desondanks tot kringkampioene gekroond worden op de 50 en 100m schoolslag en 100m vlinderslag. Zilver vergaarde zij bij de 50m vlinder en zij werd nipt vierde op de 200m vrij. Voor Sylvana Kusters kon het weekeinde niet meer stuk, allereerst het zilver bij de 50 vlinderslag en op de dubbele afstand, in 1.11.38, eveneens het zilver met erbij een ticket voor de NK lange baan volgende maand.

Tanja van Essen won de kringtitel op de 100 vlinder en had ervoor het goud al gewonnen bij de 50m vlinderslag met een startbewijs voor de NK. Mooi zilver was voor haar bij de 200m rugslag en brons op zowel de 200 en 400m vrije slag. Dian Kortleve verdiende een complete set: goud op de 200m rugslag, zilver, met NK ticket, op de 200m vrij en brons op de 50m vlinderslag. Naomi Julicher werd de zilveren winnares op de 200m rugslag jaargang 1992. Bij de jongste deelnemers imponeerde de 12-jarige Daphne Scheurwater met de kringtitel op de 400m vrij, een tweede plaats op de vlinderslag sprint en twee bronzen plakken, 100 vlinder en 200 rugslag. De jeugdige Chantal van Rikxoort liet zien dat zij bij de regiotop goed mee kon komen met o.a. zes top-10 noteringen waaronder een nipt 4e plaats op de 50m schoolslag en zesde bij de 400m vrij. Zij zwom in het 50 meterbad bijna 5 seconden van haar 25m badtijd af op de 200m vrije slag. Haar leeftijdgenote Vicky Xanthopoulou klom met een 16e inschrijftijd bij de 50m vlinderslag naar een fraaie negende plaats.

Dicht bij het erepodium finishte Chiel-Jan Harleman, 4e bij de 200m vlinder, en hij werd 7e bij de 100m vrije slag met pr. Johnno Peters schreef op de 200m wisselslag het pr-record van 6.60 seconden in de boeken en werd fraai 5e op de 200m schoolslag. Zijn 28.50 op de 50m vrij kwam dicht bij een NJK limiet en betekende een 6e plaats. De 13-jarige Ruben van Erk beleefde zijn eerste kringkampioenschappen en kwam met o.a. driemaal een zevende plaats fraai in beeld. Hij zwom op de 100m rugslag een prima pr evenals leeftijdgenoten Hassanen Aljanabi en  Alex van den Berg. Leen van der Plaat startte op de 50 en 100m rugslag en finishte resp. op de 8e en 7e plaats. In het volgende weekeinde worden de kampioenschappen voortgezet.

Op de foto: 50m vlinderslagmeisjes op het erepodium

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.