Kinderdijk pakt kampioenschap bij Tjoba

18 mei 2009
Kinderdijk pakt kampioenschap bij Tjoba

ALBLASSERDAM - Op de valreep neemt de scheidende coach Johan van Barneveldt afscheid met promotie naar de Overgangsklasse voor de geel-blauwen. Een tactische omzetting in zijn team lag hieraan ten grondslag. De Graaf en De Wit speelden tegen de gebroeders Westmaas en met fysieke kracht werd menig robbertje tussen het kwartet ex-PKC‘ers uitgevochten. Toen na tweemaal 35 minuten de balans werd opgemaakt, was iedereen het er over eens dat Kinderdijk de terechte winnaar was.
 
Annemarie van der Klooster was deze middag de grote afwezige vanwege een opname in het ziekenhuis. Via de webcam kon zij tussen de witte lakens de wedstrijd volgen. Door deze absentie maakte Annemieke Goudswaard haar opwachting in de hoofdmacht. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat beide teams elkaar geen ruimte gunden. Er werd kort verdedigd en het zag er niet naar uit dat de score hoog zou oplopen. Tjoba was het eerst succesvol en zoals we de laatste tijd niet anders gewend zijn, scoorde Van Es tegen. Commandeur tekende de 1 – 2 aan en vanaf dat moment bleven de geel-blauwen aan de positieve kant van de score. Het vizier stond bij De Wit in de beginfase niet op scherp maar halverwege de partij scoorde hij vanuit een vrije bal de 1 – 3. Den Hollander en Tuijtel hadden in verdedigend opzicht inmiddels hun visitekaartje afgegeven en waren hun opponenten veelvuldig de baas. De vele meegereisde supporters raakten helemaal op dreef toen Heijes met 2 vrije ballen het verschil op 4 punten bracht.

Met het voordeel van de wind kwamen de Zeeuwen terug tot 4 – 5 maar Tuijtel en De Wit bepaalden de tussenstand op 4 – 7.
Na een mooie aanval stelde De Graaf vakgenoot De Wit in de gelegenheid van korte afstand de korf te raken. Er werd voor iedere bal geknokt en beide verdedigingen stonden bijna een kwartier niet toe dat er werd gescoord. Het spel werd regelmatig voor blessurebehandelingen onderbroken maar de Kinderdijkers hielden het hoofd koel. Toen topscoorder Heijes met 2 fraaie treffers de voorsprong naar 4 – 10 had getild, was de wedstrijd gespeeld. Tjoba deed nog wat terug maar was niet in staat de wedstrijd nog te kantelen. Via de enige toegekende strafworp deze middag was het Tuijtel die de elfde treffer voor zijn rekening nam. Voor de statistieken scoorde Tjoba nog éénmaal tegen en werd de eindstand 7 – 11 bereikt.

Met 6 treffers overtroffen de Kinderdijk dames de heren deze middag in de score.
Sommige dames zaten er aan het eind van de wedstrijd helemaal doorheen maar na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Marius Timmer waren alle pijntjes direct vergeten. Van Barneveldt werd met zijn kampioensteam door de fraai uitgedoste supporters warm in de armen gesloten en champagneflessen werden vakkundig ontkurkt.
 
Scores Kinderdijk: Elizabeth Heijes 4x, Bart de Wit 3x, Martijn Tuijtel 2x,
Daniëlle Commandeur 1x, Marcha van Es 1x

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.