Sanne Koops bij beste 36 van Nederland

18 mei 2009
Sanne Koops bij beste 36 van Nederland

ALBLASSERDAM - Jeugdturnster Sanne Koops van gymnastiekvereniging KDO uit Alblasserdam heeft afgelopen zaterdag rayon Dordrecht vertegenwoordigd op het Bondskampioenschap 3e divisie turnen in Deventer. 

Na een jaar rust in verband met een hardnekkige knieblessure, maakte Sanne Koops dit jaar haar rentree in de 3e divisie turnen. Succesvol, want zij wist zich direct weer te plaatsen voor het Bondskampioenschap in Deventer op zaterdag 16 mei. Het kampioenschap startte voor Sanne op de brug ongelijk. Met een mooie oefening en 8.300 als eindcijfer zorgde zij voor een gedegen aftrap van de wedstrijd. Helaas bleken op de evenwichtsbalk de zenuwen iets te groot.

Met een val van het toestel en een aantal wankels werd haar oefening slechts gewaardeerd met een 6.733. Sanne wist haar teleurstelling echter snel opzij te zetten en zette een spetterende oefening neer op vloer. Net als het publiek was de jury onder de indruk. Het leverde haar één van de hoogste cijfers van de dag op, namelijk 8.900. Tot slot moest sprong nog volgen. Met twee verschillende sprongen wist Sanne 7.600 te behalen. Dit bracht haar op een mooie totaalscore van 31.533, wat haar uiteindelijk een 36e plaats opleverde.

Vanaf nu richt Sanne zich samen met haar collega turnsters op de jubileumuitvoering ter ere van het 100-jarig bestaan van KDO. Op 20 juni aanstaande worden 2 spetterende voorstellingen verzorgd door de hele vereniging in sporthal Blokweer in Alblasserdam. Kaarten zijn nog verkrijgbaar! Op www.kdo-alblasserdam.nl is meer informatie te lezen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.