Flitsende zwemkamp Wiekslag

11 mei 2009
Flitsende zwemkamp Wiekslag

ALBLASSERDAM - In Barendrecht werd zaterdag een driekamp gezwommen met erin korte zwemnummers en een vijftal estafettes als spetterend einde. Met 13 medailles en 32 pr’s werd een prima resultaat geboekt. De senioren mochten de wedstrijd openen. Vivianne van den Broek friste met goud haar 50m vlinderslagtijd op en won later eveneens goud op de 100m wisselslag. Dian Kortleve werd beide malen nipt vierde en zij verbeterde haar wisselslagtijd met dik drie seconden. Rico Visser won het zilver bij de 100m rugslag heren en viste met 0.01 seconde verschil naast het schoolslag brons. Mitchell van Uitert schreef twee leuke pr’s in de boeken.

De jongste deelnemers zwommen mix de 25m vlinderslag. Jorrit de Vries won het brons en Daisy Peters poetste haar tijd met 4 seconden op. Bij de 50 vrij kon Daisy het brons wegkapen en werd Jeroen Mulder 4e in de B-tijd. Jeroen zette ook de vierde tijd neer bij de vlinderslag en Nikita Herwig werd tweemaal eervol vierde. Op de 50m vlinderslag onder 12 jaar werd Veerle van Deursen de zilveren winnares en het brons was fraai voor de jeugdige Romy de Laat. Bij de 50 vrij werd Veerle vierde en was Cheyenne Visser degene die met het goud in 35.23 aan de haal ging. De deelnemers onder 14 jaar zwommen de 50m vrij en 100m wisselslag. Marloes Boele werd net vierde bij de vrij en boekte een vet pr bij de wisselslag. De tien Wiekslagjongens moesten met 12 concurrenten om de prijzen strijden. Ruben van Erk werd mooi eerste bij de vrije slag en kon, dankzij enkele diskwalificaties, het brons in ontvangst nemen bij de wisselslag. Alex van den Berg poetste zijn tijd stevig op. Flinke pr’s werden door praktisch alle zwemmers geboekt met als uitschieters Steven van den Broek, Niek Hardenbol, Mike Kouwenhoven, Rowin Vonk en Ronald van Namen. De 12-jarige Hassanen Aljanabi pakte echter het pr-record van de dag: 8.43 seconden bij de wisselslag. De 50m vlinderslag onder 16 jaar werd een zilveren prooi voor Chantal van Rikxoort en het brons werd omgehangen bij Chiel-Jan Harleman. Het zilver op de 100m vrij was voor Johnno Peters, pr 2 seconden, en Chantal werd met dik pr vierde. De jeugdige Daphne Scheurwater boekte als vijfde een keurige tijdwinst.

De estafettes aan het einde waren zeer succesvol. Eerste op de 4x50 vrij dames en 4x50 wissel heren, tweede en derde bij de 50 school m/j onder 12 jaar, tweede bij de 4x100 vrij dames en een nette derde plaats voor de 4x100 vrij jongens onder 16 jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.