Leon Prince en Denny vd Vlist jeugdkampioenen TTVA

06 mei 2009
Leon Prince en Denny vd Vlist jeugdkampioenen TTVA

ALBLASSERDAM - Zaterdag 2 mei beet de jeugd de spits af van de "week van de clubkampioenschappen" bij TTVA. 14 Jeugdleden streden in 2 poules om de fel begeerde prijzen, waarbij de winnaar van poule A tevens de "Louis Bokaal" 1 jaar in zijn bezit mag houden. Booi Wassenaar had deze cup in moeten leveren en hij wilde er alles aan doen om hem wederom mee naar huis te nemen.

Poule A speelde een 6-kamp. Halverwege werd al duidelijk dat Leon en Booi de meeste kans hadden op het bereiken van de finale. Concurrent Luuk had zich verslikt in runner-up Remco Schimmel en ook verloor hij van Booi. Luuk gaf zich nog niet gewonnen. Om toch nog een prijs in de wacht te slepen moest hij winnen van Leon. Met 3-1 won hij idd maar hij was in de laatste wedstrijd wel afhankelijk van het resultaat van Remco. Remco maakte echter geen fout meer (verloor alleen van Leon en Booi) en zo werd hij dus verrassend 3e. De finale tussen Leon en Booi werd een schitterend gevecht. De 1e game werd gewonnen door Booi met 8-11, de 2e en 3e werden gewonnen door Leon (11-3 en 12-10). De 4e game was weer een prooi voor Booi (9-11). Het moest dus beslist worden in de 5e game. Leon bleef rustig op zijn kansen loeren en maakte het voortreffelijk af door de laatste game met 11-9 te winnen. De volledige uitslag was:

1 Leon Prince 5-8
2 Booi Wasenaar 5-8
3 Remco Schimmel 5-6
4 Luuk Rijkee 5-6
5 Tim Houmes 5-2
6 Fabio Balashev 5-0

Door dit resultaat mogen Leon en Booi hun kunsten komen vertonen bij de clubkampioenschappen bij de senioren.

Poule B speelde een 8-kamp. Dat werd dus bikkelen voor deze groep. Denny vd Vlist was een klasse apart. Hij kon door niemand gestuit worden (alleen Michael Bijkerk wist 1 game van hem te winnen) en zo werd hij overtuigend kampioen van de B groep. Volgend jaar mag hij proberen om de A groep onveilig te maken. De strijd om de 2e en 3e plaats was wel een spannende. T/m de voorlaatste ronde hadden Sylvia Tukker en Franka Schimmel alleen maar van Denny verloren. Vooral Franka was verrassend sterk (Vader en moeder Schimmel, wat geven jullie de kinderen te eten?). In een spannende wedstrijd was Sylvia net iets sterker (uitslag 3-1) en werd zij dus 2e en Franka 3e. De dames staken toch in goede vorm want de 3e dame, Marina Helmink, werd keurig 4e. De volledige uitslag was:

1 Denny vd Vlist 7-14
2 Sylvia Tukker 7-12
3 Franka Schimmel 7-10
4 Marina Helmink 7-6 (door onderling resultaat)
5 Michael Bijkerk 7-6
6 Steven Groeneveld 7-4 (door onderling resultaat)
7 Mike Boelens 7-4
8 Martijn vd Vlist 7-0

Al met al waren deze clubkampioenschappen weer erg gezellig. Maar zonder de goede hulp van Jaap en Henk (barmannen) en van Fehintola (zij verzamelde de uitslagen) zou het niet zo goed verlopen zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.