Lions vragen aandacht voor gedichtenroute in Alblasserwaard

05 mei 2009
Lions vragen aandacht voor gedichtenroute in Alblasserwaard

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 2 mei overhandigde de Lions Club Alblasserwaard Souburgh bij VVV steunpunt Landvast in Alblasserdam aan wethouder Veerman haar eerste routemapje met daarin de vijf ansichten van de betreffende locaties.

De Lionsclub Alblasserwaard Souburgh organiseerde gedurende vijf jaar het project "Dichter bij de Polder". Een project waarbij een landelijk bekende dichter, door de plastiek van een bekende beeldhouwer, zijn visie op het landschap verwoordde.

Als afronding is nu een gedichtenroute gepresenteerd die u  langs vijf bronzen plaquettes met daarop de vereeuwigde gedichten van Klaas Blokhuis , Anna Enquist, Willem van Toorn, Ad Zuiderent en Jan Eijkelboom voert.

Bij de keuze van de route kan gebruik gemaakt worden van de nummering van het fietsroutenetwerk  in de Alblasserwaard en de route zoals op het kaartje aan de buitenzijde van het mapje is aangegeven. De route staat borg voor een heerlijke tocht door onze zo bijzondere Alblasserwaard. Langs de route vindt u verschillende landelijke uitspanningen die een bezoek waard zijn

De opbrengst van deze uitgave komt ten goede aan de Natuur- en Vogelwacht  "De Alblasserwaard"

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.