Richard van Hoek wint de prijs voor de Nieuwsbladfotografie

17 april 2009

ALBLASSERDAM - Net als in 2007 heeft de fotograaf Richard van Hoek de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie gewonnen. Zijn winnende foto werd geplaatst in Het Kontakt editie De Noord.

De winnende foto geeft treffend de vreugde weer om een doelpunt van Jan Abaisa in de voetbalderby tussen Drechtstreek en De Alblas. "Een dynamische plaat met veel beweging en emotie, een goede compositie en een juiste timing. Het vreugdevolle moment dat de winnaar vastlegde, getuigt van groot fotografisch vakmanschap, zei jurylid Joost Berends donderdagmiddag bij de prijsuitreiking in Voorthuizen. Berends is fotograaf en teamleider Kunst, Media en Design van het Deltion College Zwolle.

De jury bestond verder uit René Asselbergs (oud-mediasecretaris van de Raad voor Cultuur) en NOS-programmamaker Jeroen Wielaert.
Richard van Hoek - zelfstandig fotograaf in Papendrecht en onder meer werkzaam voor Het Kontakt - won de Prijs voor de Nieuwsbladfotografieal eerder, in 2007.

       

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.