Zomer avond korfbal op Molenzicht

14 april 2009

ALBLASSERDAM - All Ready was naar Molenzicht gekomen met als doel de schade zoveel  mogelijk beperkt te houden. Dennis Voshart ontbrak op het appèl vanwege de grote toeloop aan vakantiegangers naar zijn camping. Het team uit Zierikzee spaart volgens insiders vooral de krachten voor de onderlinge Zeeuwse derby’s.

Onder zomerse temperaturen kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Kinderdijk had moeite de korf te vinden en het waren de bezoekers die na 4 minuten de leiding namen. Van Es die goed op dreef was trok direct de stand gelijk.
De geel-blauwen namen het initiatief maar zagen de vele doelpogingen op wonderbaarlijke wijze stranden. Tot 4 – 2 liepen de gasten nog enigszins in de pas maar toen was het gedaan. Vooral De Wit en Van Es waren in het eerste bedrijf verantwoordelijk voor de uiteindelijk tussenstand van 12 – 2.

Na de hervatting was Van der Klooster met 2 treffers succesvol en zorgde Heijes voor de 15e Kinderdijkse treffer. Het octet van coach Van Barneveldt had moeite de nodige concentratie op te brengen en stelde de Zeeuwen in de gelegenheid met 2 treffers op rij iets terug te doen. Commandeur werd naar de kant gehaald en Roeland mocht in de slotfase nog haar opwachting maken. Met nog 5 minuten te gaan rondde De Graaf een goed opgezette aanval keurig af. Den Hollander die tot dan toe de enige speler was die nog niet had gescoord, nam het 25ste punt voor zijn rekening. De eindstand werd door Van Es op 26 – 7 bepaald. Door het gelijke spel van Tjoba tegen TOP (A) is het verschil met rivaal Tjoba 3 punten in het voordeel van Kinderdijk. Volgende week wordt niet gespeeld vanwege de zaalfinale in Ahoy. De week daarop gaat Kinderdijk in Arnemuiden op bezoek bij het altijd lastige TOP.

Scores Kinderdijk: Bart de Wit 9x, Marcha van Es 6x, Steven de Graaf 3x, Martijn Tuijtel 2x, Elizabeth Heijes 2x, Annemarie v.d. Klooster 2x, Wim den Hollander 1x, Daniëlle Commandeur 1x.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.