Medailleregen voor KDO op finale turncompetitie Rotterdam

14 april 2009
Medailleregen voor KDO op finale turncompetitie Rotterdam

ALBLASSERDAM - Gymnastiekvereniging KDO uit Alblasserdam heeft de meerkampfinale van de turncompetitie van Rotterdam Noord succesvol afgesloten. Met maar liefst 8 medailles keerde KDO huiswaarts.

Afgelopen zaterdag konden de meisjes in de NTS niveaus 6 tot en met 10 in de tweede competitiewedstrijd medailles verdienen. Voor de meerkampfinale werden de puntentotalen van de eerste en tweede competitiewedstrijd bij elkaar opgeteld. De turnsters met de hoogste puntentotalen gingen naar huis met een bronzen, zilveren of gouden medaille. KDO was op het podium goed vertegenwoordigd. Maar liefst acht turnsters wisten een plaats bij de eerste drie te bemachtigen. KDO ging naar huis met twee gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles.
Bij de instappers niveau 10 wist Maud de Ruiter een verdienstelijke 9e plaats te behalen.  Sophie van de Haterd, Femke Versluis en Meie Naaktgeboren namen vervolgens respectievelijk brons, zilver én goud mee naar huis bij de pupillen 1 niveau 10.
Ook tweede werden Sanne Koops bij de jeugdmeisjes, Froukje Bearda bij de junioren en Carla van Steenis bij de senioren, allen niveau 6. Marleen Bevelander behaalde bij de jeugd niveau 6 een 5e plaats.
Bij de jeugd niveau 8 ging Evelien Smit haar tegenstander in een goed geturnde wedstrijd voorbij. Zij won daarmee een bronzen medaille. Chloë Nederlof behaalde bij de junioren niveau 7 de gouden medaille.
Op 9 mei wordt in Rotterdam de toestelfinale geturnd, waarbij de turnsters op alle toestellen afzonderlijk medailles kunnen winnen. 

Meer informatie is te vinden op www.kdo-alblasserdam.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.