Vlag in top bij Jozua Alblasserwaard

24 november 2008
Vlag in top bij Jozua Alblasserwaard

ALBLASSERDAM - Na vele jaren in het gebouw van cultureel centrum “De Wipmolen” onderdak gevonden te hebben, komt daar zeer binnenkort voor Evangelische gemeente “Jozua”  Alblasserwaard een einde aan. Het cultureel centrum in het hart van Alblasserdam wordt immers binnen afzienbare tijd gesloopt.

Het kerkgenootschap heeft een lange tijd naar een  ander onderkomen gezocht. Diverse panden en locaties passeerden de revue. O.a. het gebouw van de “oude mavo”  in Alblasserdam. Op die locatie konden echter  onvoldoende parkeerplaatsen voor de zondagochtend worden gerealiseerd. Een pand op een industrieterrein is in dat opzicht een betere optie. Omdat de sloopplannen van de “Wipmolen” zeer snel naderbij kwamen, steeg het water toch wel naar de lippen. Voorganger Gerrit Mes was dan ook zeer verheugd, en met hem de  leden van het kerkgenootschap, toen het pand op Ampèrestraat 4 beschikbaar kwam.

Het pand wordt het eerste pand dat geheel tot beschikking staat van “Jozua”. Voorgaande onderkomens werden altijd gedeeld met anderen, wat als nadeel had dat voor de zondagse diensten alles steeds opnieuw moest worden klaar gezet... Om dit heuglijke feit te vieren, besloten 5 ondernemers uit het kerkgenootschap  onder leiding van Arie en Tineke van Wijngaarden om afgelopen vrijdag 21 november een vlag met het logo van “Jozua” aan te bieden aan Gerrit Mes. Deze verrassing werd zeer gewaardeerd. De vlag hangt inmiddels duidelijk zichtbaar boven het gebouw te wapperen.
Nu kan iedereen het evangelische kerkgenootschap  vinden. Zelfs vanaf de brug over de Noord is de vlag te zien. De gemeente Jozua hoopt dat veel mensen die nog geen kerk bezoeken, de weg naar het nieuwe gebouw zullen weten te vinden.

Het pand  Ampèrestraat 4 beschikt over een grote zaal met circa 900 zitplaatsen en een kantoorflat van 5  bouwlagen voor vergaderruimtes, bijbelstudies, zondagsschool etc. Momenteel wordt er hard gewerkt om de grote zaal en de kantoren om te bouwen voor de nieuwe functie. De gemeente Alblasserdam heeft toestemming gegeven om het pand in ieder geval 5 jaar te gebruiken. Het gebouw is grotendeels uit eigen middelen betaald. Dit was o.a. mogelijk omdat de gemeente al vele jaren had gespaard en allerlei acties had georganiseerd.

Het streven is dat de eerste dienst op kerstavond in het nieuwe gebouw gehouden zal worden.
Vele vrijwilligers zijn zowel overdag als ‘s avonds hard aan het werk om dit voor elkaar te krijgen.

Foto's: Joop Aret en Hans Huisman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.