Chloë Nederlof achtste op NK turnen

06 april 2009
Chloë Nederlof achtste op NK turnen

ALBLASSERDAM - Jeugdturnster Chloë Nederlof (KDO Alblasserdam) heeft zaterdag 4 april in een bloedstollend spannende wedstrijd de achtste plaats behaald op het Bondskampioenschap 4e divisie turnen in Waalwijk. 

Dat het niveau hoog was, bleek wel uit de cijfers. De eindresultaten van de deelneemsters lagen slechts honderdsten van een punt uit elkaar, waarbij de nummers 10 en 2 slechts 0,70 punten van elkaar verschilden. Met een eindtotaal van 33.183 wist Chloë zelfverzekerd een welverdiende achtste plaats te veroveren. Een zeer knappe prestatie, te meer omdat zij dit jaar voor het eerst deelnam aan het NK.

In een stabiele wedstrijd turnde Chloë zich eerst naar een 8.35 voor vloer, hetgeen ietwat aan de lage kant was voor een mooie oefening. Het onderdeel sprong ging vervolgens zoals altijd uitstekend en leverde een 8.10 op. Op brug moesten even de tanden op elkaar door een kleine blessure, maar ook daar werd een ruime acht (8.133) behaald. Tot slot liet Chloë op de balk haar beste kunnen zien. Na een indrukwekkende oefening, met helaas een val bij de hurksprong halve draai maar mét een zeer stabiele pirouette, sloot zij de wedstrijd af met 33.183 totaal. Dit leverde haar op haar eerste NK een mooie achtste plaats op. Een prestatie om trots op te zijn.

Op www.kdo-alblasserdam.nl is meer informatie te lezen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.