Bromfietscontrole: 40 overtredingen

19 maart 2009

ALBLASSERDAM - De politie heeft op woensdag 18 maart ’s middags en ‘s avonds in Alblasserdam (locatie De Kabelbaan), Papendrecht (langs de N3) en Sliedrecht (Thorbeckelaan) een bromfietscontrole gehouden. Surveillerende agenten haalden brom – en snorfietsers van de weg en bracht hen naar de controleplek waar hun voertuig werd gecontroleerd op constructiesnelheid, papieren en andere aspecten van het voertuigreglement. 

In totaal werden 132 brom – en snorfietsers gecontroleerd en werden er 40 overtredingen geconstateerd. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor overschrijding van de constructiesnelheid (24), daarnaast werd onder meer geschreven voor niet werkende bel of claxon, niet (correct) dragen van de helm, niet op eerste vordering tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs, geen achterlicht, negeren rood licht, overschrijding snelheid. De controle werd gehouden in het kader van het verbeteren van de verkeersveiligheid, verminderen van bromfietsoverlast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.