Spanning bij laatste competitieronde Wiekslag

16 maart 2009
Spanning bij laatste competitieronde Wiekslag

ALBLASSERDAM - Zaterdag moest blijken of Wiekslag zich in de landelijke C-klasse kan handhaven, dit na de zeer tegenvallende derde ronde. In Leusden moest nu alles op alles gezet worden en voor elke punt gestreden. De wedstrijd werd gestart met de 4x200m vrije slag estafette heren en zij finishten, met als goede invaller Chiel-Jan Harleman, op de derde plaats.

Bij de jongste groep veroverden Thomas Verhoeven en Veerle van Deursen goud op de 50m vlinderslag en Cheyenne Visser zilver op de 100m vrije slag. Marloes Boele verdiende mooie punten op dit onderdeel. Mike Kouwenhoven was de rapste bij de vrije slag, 1.10.87, en Thomas pakte het brons. Mooie resultaten voor Daphne Scheurwater, zij won het zilver bij de 200m vrije slag met erbij een NJK ticket en werd derde bij de 100m schoolslag. Vicky Xanthopoulou verdiende keurige competitiepunten. Johnno Peters won beide gouden plakken op deze afstanden. Alex van den Berg en Hassanen Aljanabi zorgden voor de overige punten.

Een nieuw clubrecord werd door Vivianne van den Broek gezwommen op de 50m vrije slag, 27.26, dit betekende de gouden plak met een NK ticket. Vivianne voegde er brons aan toe bij de 100m rugslag, terwijl Milou Julicher voor het zilver tekende. Milou had ervoor al zilver vergaard bij de 200m wisselslag en goud op de 200m vlinderslag. Sylvana Kusters pakte het pr-record van ruim 25 seconden op deze zware afstand. Naomi Julicher was in haar nopjes met goud op de 200m rugslag in 2.22.08 en erbij een NK startbewijs. Tanja van Essen werd op dit onderdeel de zilveren winnares met een pr van 11 seconden.

Bij de 100m vrije slag waren de rollen omgedraaid, Tanja goud en Naomi zilver. Dian Kortleve won de 100m rugslag meisjes jeugd 2 en de jongere Chantal van Rikxoort zwom met een dik pr naar brons. Door afmeldingen kon slechts met een drietal heren het programma worden gezwommen en moesten er keuzes worden gemaakt. Leen van der Plaat werd tweede bij de 100m rugslag met Mitchell van Uitert voor prima punten. Gert-Jan van Rijn bewees met zijn zesde plaats op de 200m wisselslag zijn waarde en Leen werd hier achtste.

Bij de 50m vrije slag pakte Leen het brons en Gert-Jan tikte als vierde aan. Aan het einde van deze late wedstrijd werd het Wiekslag juniorenteam met Johnno, Ruben, Chiel-Jan en Martijn verdienstelijk eerste bij de 4x50 vrij. De meisjes junioren 4x100 wisselslag met Chantal, Marloes, Daphne en Vicky werd keurig tweede. Halsreikend wordt uitgekeken naar de puntentelling van de 30 landelijke teams. De onderste 5 degraderen naar de district klasse en de nummers 21 t/m 25 krijgen een herkansing door het zwemmen van een extra wedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.