Snelle Wiekslagploeg in opgeknapt Blokweer

09 maart 2009
Snelle Wiekslagploeg in opgeknapt Blokweer

ALBLASSERDAM - De zwemmers van Wiekslag konden, nadat Blokweer 10 weken op slot was geweest, tot hun grote vreugde weer in hun thuisbad terecht. Deze vreugde werd, bij een driekamp op 7 maart, omgezet in vele medailles en snellere tijden op meer dan de helft van het aantal starts. Naomi Julicher zwom naar goud en een NK limiet op de 100m rugslag, 1.07.26. Vier kinderen zwommen hun eerste wedstrijd en twee vielen meteen in de prijzen op de 50m rugslag. De 8-jarige Jeroen Mulder finishte bij de jongens voor het zilver en bij de meisjes kreeg Nikita Herwig maar liefst het goud omgehangen. Het brons kwam Daisy Peters toe en zij vulde haar collectie met goud aan op de schoolslag.

Cheyenne Visser zwom op de vrije slag sprint naar het goud en Kimberley Westra tikte met flink pr als vierde aan. Cheyenne eiste bij de rugslag het zilver op en debutante Sanne Fiole zwom keurige nieuwe tijden. Bij de meisjes t/m 12 jaar graaide Marloes Boele het zilver weg op de schoolslag en nieuwkomer Elisa Sieben schreef mooie tijden in de boeken. Bij de jongens tikte Ruben van Erk als eerste aan op de 100m vrij en de jongere Mike Kouwenhoven griste brutaal het brons weg. William Bakker en Hassanen Aljanabi zwommen dikke pr’s op beide afstanden. Saskia van Eldik tekende voor het pr-record: ruim 4 seconden op de 100m rugslag.

In de categorie onder 17 jaar werd een zestal medailles behaald op de 50m vrij en 100m schoolslag. Op de vrije slag werd Chantal van Rikxoort winnares en Vicky Xanthopoulou pakte brons. Johnno Peters verdiende hierbij zilver evenals op het schoolslag onderdeel. De bronzen plakken waren nu voor Chiel-Jan Harlemen en Chantal. Door David Kroon werden twee vlaggetjes behaald in zijn tweede wedstrijd. Bij de heren wist Rico Visser iedereen voor te blijven op de rugslag en op de vrije slag werd hij nipt tweede. Rik Verloop pakte keurig de bronzen plak, terwijl Mitchell van Uitert op beide afstanden mooie pr’s zwom. De laatste vier programma’s bestonden uit estafettes, waarbij zowel Melissa den Ouden als Louise Kusters als startzwemster een pr boekte. Met twee eerste, twee tweede en derde plaatsen bij de estafettes werd deze vlotte wedstrijd spetterend afgesloten.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.