Zwembad Blokweer vanaf maandag 2 maart weer open

23 februari 2009

ALBLASSERDAM - De verbouwing van het zwembad Blokweer is klaar. Het zwembad voldoet nu weer aan alle voorschriften. Vanaf maandag 2 maart 2009 is het zwembad weer gewoon open.Zaterdag 28 februari 2009 kan iedereen gratis zwemmen in zwembad Blokweer van 9.00 tot 17.00 uur om de opening een feestelijk tintje te geven en om het ongemak van de sluiting een beetje goed te maken. Voor alle bezoekers staat die dag koffie, thee en limonade klaar. Om 9.00 uur zijn de wethouders aanwezig om de opening te vieren.

Door de technische aanpassingen kan het zwembad nog minstens vijf jaar worden gebruikt. Het zwembad voldoet aan alle eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. De aanpassingen zijn uitgevoerd in overleg met de provincie die toeziet op hygiëne en veiligheid.

De uitgevoerde maatregelen zijn:

• De betonconstructie is gerepareerd en de staalconstructie is ondersteund, om de gevolgen van corrosie van de wapening van de betonconstructie (betonrot) op te vangen.

• De wanden van het bad zijn hersteld en de kleedcabines zijn vervangen.

• Er is een bufferkelder / overloopvoorziening gemaakt voor de waterzuivering.

De aanpassingen zijn uitgevoerd binnen het budget van € 530.000.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.