Snelle Wiekslagjeugd

09 februari 2009

ALBLASSERDAM - In Oud-Beijerland werd zaterdag een driekamp gezwommen met voornamelijk jeugdige zwemmers. Er werden slechts 11 medailles gewonnen, maar de 31 persoonlijke records gaven de wedstrijd een extra positieve glans. Op de 50m rugslag meisjes onder 16 jaar waren alle plakken voor Wiekslag. Milou Julicher won in 31.82 goud met nieuwe Clubrecords onder 16 en dames, Tanja van Essen pakte het zilver en het brons was fraai voor de 13-jarige Chantal van Rikxoort. Laura den Ouden zwom een dik pr in de boeken. 

Op de 100m wisselslag was Milou opnieuw de snelste, Tanja werd nummer twee en Chantal eindigde net naast het ereschavot. Daisy Peters zwom vette pr’s op de 50m rug- en vrije slag en werd respectievelijk 2e en 4e, terwijl Meie Naaktgeboren haar tijden danig opfriste. Op de 50m rugslag werd Cheyenne Visser de bronzen winnares en alle overige Wiekslagmeisjes, Veerle, Romy, Kimberley en Anne, finishten op rij na haar. Bij de 50m schoolslag was het goud voor Cheyenne en Anne Brouwer tikte, met alweer een mooi pr, nu als vierde aan.

Na een mooie 50m vlinderslagrace kreeg Daphne Scheurwater het goud omgehangen en leeftijdgenotes Melissa den Ouden en Louise Kusters boekten flinke pr’s. Daphne voegde er zilver aan toe op de 100m rugslag. De negen Wiekslagjongens onder 12 jaar moesten tezamen met 11 concurrenten om de medailles strijden. Geen gemakkelijke opgave. Op de 50m vlinderslag werd Thomas Verhoeven nipt vierde en Rowin Vonk werd eervol vijfde.

Bij de 100m rugslag kwam het brons Mike Kouwenhoven toe en Ruben van Erk zwom met een pr van vier seconden naar de 4e stek. Ook Hassanen Aljanabi scherpte zijn tijd met dik 6 seconden aan, maar William Bakker ging vrolijk met het pr-record aan de haal: 10.81 seconden. De laatste programmanummers bestonden uit estafettes en met twee 2e en een 3e plaats werd deze snelle wedstrijd prima afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.