Wiekslagjeugd zwemt naar eremetaal

26 januari 2009

ALBLASSERDAM - Zaterdag 24 januari werd in Dordrecht de derde Speedo ronde gezwommen. Zeven keer werd een erepodiumplaats bereikt en er werden 26 pr’s gezwommen. De 11-jarige Thomas Verhoeven werd winnaar op zowel de 100m rug- als 400m vrije slag, terwijl leeftijdgenoot Steven van den Broek voor het rugslagbrons tekende en zijn tijd op de 400 vrij met bijna 15 seconden opfriste. Daphne Scheurwater won de 200m vrije slag, 2.35.80, en werd tweede bij de 200m schoolslag, 3.17.29.

Teamgenotes Marloes Boele en Louise Kusters zwommen op beide afstanden vette pr’s. Voor Cheyenne Visser betekende de 100m schoolslag een fraaie tweede plaats en op de 100m vlinderslag tikte zij met een pr van bijna 10 seconden net na Veerle van Deursen, die zevende werd in 1.50.06, aan. Door Kimberley Westra en Anne Brouwer werden op deze zware afstand mooie nieuwe tijden gezwommen. Het laatste eremetaal was voor de 9-jarige Romy de Laat, brons op de 100m rugslag, terwijl Daisy Peters hierop een pr boekte.

Johnno Peters werd nipt vierde bij de 200m schoolslag jongens onder 14 jaar. De overige zes jongere Wiekslaggers, waaronder Alex van den Berg en Rowin Vonk, boekten prima resultaten. Hassanen Aljanabi zwom dik 10 seconden van zijn schoolslagtijd af, maar Ronald van Namen pakte het pr-record van 25.19 seconden. Ronald had bij de 200m vrije slag ook al een tijdwinst geboekt van 16 seconden en leeftijdgenoot Niek Hardenbol snoepte hier 8 seconden van zijn pr af.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.