Te hoog

23 januari 2009

ALBLASSERDAM - Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Griekenland heeft een botbreuk opgelopen. Hij reed in zijn vrachtwagencombinatie op donderdagavond 22 januari 2009 over de rijksweg A15 bij Alblasserdam.

Er kwam een melding dat de oplegger te hoog beladen was. Er stond een trekker op de aanhanger. De chauffeur en zijn bijrijder koppelde de oplegger los en reden de trekker eraf. Door op de oplegger de keggen te verwijderen en de banden van de trekker leeg te laten lopen was de hoogte nu goed.

Hierna ging het mis. De vrachtwagen stond niet op de handrem waardoor de combinatie naar achteren reed. De bijrijder sprong in de vrachtwagen en zette deze stil. Helaas bleek dat een voorwiel van de trekker de chauffeur had verwond. Deze moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Voor de overtreding moesten de Grieken een bedrag van 900 euro betalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.