Initiatief politie met LED-lampjes is succes

20 januari 2009

DRECHTSTEDEN - Het initiatief van de politie om gratis led-lampjes uit te delen tijdens de fietsverlichtingscontroles is een groot succes gebleken. In de laatste maanden van het jaar en de eerste maand van dit jaar werd er naar aanleiding van de campagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ‘Losse lampjes mogen ook’ veelvuldig gecontroleerd op de werking van de fietsverlichting bij de fietsers in onze regio.

De Politie Zuid-Holland-Zuid controleerde in totaal honderden fietsers in de weken van 9 tm 12 december, 16 tm 19 december, 6 tm 9 januari 2009 en 13 tm 16 januari 2009. 491 bekeuringen zijn uitgeschreven waarbij in evenveel gevallen de gratis losse LED lampjes werden uitgedeeld die de fietsers direct konden gebruiken.
Het blijkt een groot succes te zijn tijdens deze campagne aangezien veel fietsers bij de tweede of derde controle in een paar weken de losse lampjes goed in gebruik hadden genomen en duidelijk zichtbaar op hun fiets hadden gemonteerd. 
Goed zichtbaar in het verkeer is één van de belangrijkste speerpunten als het gaat om bevordering van de verkeersveiligheid. Veel ongelukken gebeuren omdat tweewielers vaak niet duidelijk zichtbaar zijn in het verkeer.

Het verkeershandhavingsteam en de wijkpolitie controleerde op verschillende locaties in onze regio. In het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden betrof dit de N-3 te Papendrecht, de Baanhoek te Sliedrecht en de Edisonweg te Alblasserdam.

Voor de Politie Zuid-Holland-Zuid is het in ieder geval een reden om door te gaan met deze campagne.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.