Open Monumentendag bij Historische Vereniging

14 september 2008
Open Monumentendag bij Historische Vereniging

ALBLASSERDAM - In het verenigingsgebouw van de Historische Vereniging West-Alblasserdam aan de Cortgene 3 werd op zaterdag 12 september inhoud gegeven aan de Nationale Monumentendag. Het bestuur had als thema gekozen "straatnamen en hun herkomst" Ook op deze dag de prijsuitreiking van de speurtocht "Speuren naar Sporen". De bedoeling van deze speurtocht was om de leerlingenvan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in Alblasserdam kennis te laten maken met het verleden van ons dorp.

Winnaars kwamen van "De Schalm" en "De Loopplank". De "Ds. Joannes Beukelmanschool werd beloond met twee boeken over Alblasserdamse winkels en bedrijven in het verleden. Zij waren met 26 deelnemers het meest actief. Een bestuurslid vertrouwde ons toe: "Een compliment aan het adres van de Beukelmanschool is zeker op z'n plaats, zij staan altijd vooraan als het op medewerking en actief meedoen aankomt."

© fotografie: Joop Aret

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.