Eerste bioscoopvoorstelling in Landvast

30 juli 2008
Eerste bioscoopvoorstelling in Landvast

ALBLASSERDAM - Op woensdag 30 juli werd de allereerste bioscoopvoorstelling gehouden in het nieuwe Cultureel Centrum Landvast. De Disneyfilm Wall-E was om 14:30 uur de allereerste film die er werd gedraaid in de enige bioscoop die de Drechtsteden rijk is.

Met man en macht is er de afgelopen dagen gewerkt om in ieder geval de eerste bisocoopzaal gereed te krijgen en dat was op het nippertje gelukt. Hoewel het herentoilet pas in de pauze gereed was en de pinautomaat nog niet werkte, waren dit slechts kleine details waar de bezoekers vrede mee hadden. In vergelijking met De Wipmolen is de bioscoopzaal nu al een hele verbetering.

De zaal die vandaag werd geopend heeft 99 plaatsen en 2 rolstoelplaatsen. Over een aantal weken zal er gestart worden met de 2 bioscoopzaal, die even groot is, maar wat minder plaatsen telt: namelijk 87 plaatsen en 2 rolstoelplaatsen. Dit in verband met het mulitifunctiinele gebruik van de ruimte door Alblasserdamse verenigingen die het doordeweeks huren voor hun eigen activiteiten.

Wethouder Veerman opende de eerste voorstelling met een korte toespraak, waarna beheerder Hans Laheij heel wat kinderen blij maakte door spontaan een gratis consumptie te beloven voor de kleine ongemakken die er nog waren. Hans gaf later ook aan dat hij de samenwerking met de gemeente uitstekend vind, vooral de laatste paar moeilijke maanden.

Op 12 juli werd Landvast al voor het eerst in gebruik genomen, maar dat was noodgedwongen. Landvast was eigenlijk nog lang niet gereed, maar een bruiloft kon niet meer worden verplaatst naar de Wipmolen, aangezien de zalen op die dag al waren verhuurd. Directeur Ton Kroeze vertelt: "Met 30 man personeel zijn we uren bezig geweest om een aantal ruimten helemaal schoon te maken voor de bruiloft. Het was een klus van 'eens, maar nooit weer!'. En na een paar dagen was het door werkzaamheden weer net zo vies als voorheen!" 

Landvast is nu voor een groot deel gebruiksklaar, maar echt klaar is het pas begin oktober, als alles volgens planning verloopt. Het is de bedoeling om in het 2e weekend van oktober een officiële opening te houden. Het bestuur moet nog overleggen wat de opening precies zal gaan worden, maar vast staat dat er geen acts komen zoals Jan Smit, omdat deze kosten niet te verantwoorden zijn na de al extra gemaakte kosten dit jaar.

De website www.landvast.nl verwijst nu vooralsnog door naar www.wipmolen.nl, waar de site in de oude opzet actueel wordt gehouden. Door drukte en technische problemen kan het een aantal dagen duren voordat de nieuwe site operationeel zal zijn. Er wordt dus op allerlei fronten nog hard gewerkt!

 © fotografie: Hans Huisman

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.