Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dankbaarheid bij Kerstsaam'
28dec 2017

Dankbaarheid bij Kerstsaam

ALBLASSERDAM - Zaterdag 23 december werden 150 Alblasserdammers in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse Kerstsaam. Overladen met cadeaus, lekker eten en muzikaal vermaak waren de mensen aan het eind van de avond dankbaar voor alles wat ze mochten ontvangen. De avond werd georganiseerd door Stichting Welzijn Alblasserdam, De Voedselbank en Landvast.

Vanaf 16.00 uur druppelden de mensen langzaam binnen. Na de ontvangst konden de mensen op de foto in een winterse omgeving met een levende sneeuwpop. Voor de kinderen was er een knutseltafel en alle bezoekers mochten een kerstwens opschrijven en in een kerstboom hangen. De SWA gaat proberen een aantal van die wensen in 2018 uit te laten komen. Tussendoor werd er ook nog voor sfeervolle live muziek gezorgd op de piano.

Om 17.00 uur mochten alle aanwezigen een rondje langs de vele cadeautafels lopen. Er was voor iedereen wat moois, van de allerkleinste kinderen tot de oudste deelneemster van 91 jaar. Er waren zoveel cadeaus ingezameld en gedoneerd, dat de kinderen zelfs nog een tweede ronde mochten doen.

Na de sluiting van de cadeautafels begon het driegangendiner. In totaal waren er 30 vrijwilligers aanwezig die zorgden voor de bediening, de drankjes en de afwas. Deze mensen waren druk bezig om de gasten zo goed mogelijk te bedienen. Tussen de gangen door was er wederom ruimte voor muziek.

Aan het slot van de avond kregen alle volwassenen nog een kerstpakket en alle kinderen een snoeppot met cadeaubon om mee naar huis te nemen. Tevens werden er al diverse wensen uit de boom uitgekozen om in vervulling te laten gaan, zoals een keer in een sportauto rijden, een kinderfeestje geven en beginnen met zwemlessen. De organisatie wil alle sponsoren en vrijwilligers hartelijk bedanken voor de getoonde inzet.Deel dit bericht met je vrienden!