Hornbach: 'beeld over drukte is onjuist'

26 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Hornbach: 'beeld over drukte is onjuist'

ALBLASSERDAM - Bezoek aan bouwmarkten en tuincentra is de afgelopen dagen onderwerp van gesprek. In de media verschijnen foto’s van volle parkeerplaatsen en lange rijen. “Ik zie die beelden ook. Maar met een gemiddelde oppervlakte van 15.000 m2 zijn onze bouwmarkten groter dan twee voetbalvelden”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. "Daarmee wil ik benadrukken dat we ruimte genoeg hebben in onze vestigingen en dat het beeld dat is ontstaan over drukte in de bouwmarkt onjuist is. Natuurlijk begrijp ik de zorgen van het publiek met betrekking tot het aantal klanten, maar de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten staat altijd voorop. Voorbijgangers hebben wellicht de indruk dat het druk is door een volle parkeerplaats en een rij voor de ingang. Maar die rij buiten, waarin ook de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen en die daardoor vrij lang is, zorgt voor ruimte binnen. De gangpaden zijn breed en lang, dus consumenten kunnen zich gegarandeerd aan de verplichte 1,5 meter afstand houden. We monitoren de maatregelen continu, scherpen aan daar waar mogelijk en staan in contact met de lokale overheden.”

Bouwmarkt loopt voorop met veiligheidsmaatregelen
“Ik durf te stellen dat wij voorop lopen in het nemen van veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus. Wij willen zo lang het verantwoord is open blijven. Inkopen doen in de bouwmarkt is functioneel in deze tijd. Voor veel klanten zijn onze producten van belang om te kunnen wonen en werken. Zo kunnen zzp’ers in de bouw alleen doorwerken zolang wij open zijn. Mensen met een project in uitvoering laten we niet in de kou staan”, aldus Evert de Goede.

In de strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus nam Hornbach ruim een week geleden al vergaande en strikte maatregelen. Zo worden inkomende en uitgaande bezoekers van elkaar gescheiden, gepaste afstand gecontroleerd en contact beperkt. Sinds deze week mogen bezoekers enkel met een winkelwagen naar binnen, om het hen gemakkelijker te maken 1,5 meter afstand van anderen te houden. Voor de kassa’s zijn wachtstrepen aangebracht en consumenten worden verzocht zelfscankassa’s te gebruiken en contactloos of met pin te betalen. Een compleet overzicht van de geldende maatregelen vindt u op: www.hornbach.nl/actueel/coronavirus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.