Rabobank sponsort nieuwe instrumenten voor Soli Deo Gloria

17 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Rabobank sponsort nieuwe instrumenten voor Soli Deo Gloria

ALBLASSERDAM - Chr. muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam mocht tijdens de repetitie van afgelopen vrijdag een aantal nieuwe instrumenten in ontvangst nemen uit handen van medewerkers van Rabobank Drechtsteden-IJsselmonde.

Door een gift van 9960euro werd de aanschaf van een 5 octaafs marimba, een klokkenspel en een gedempt klokkenspel mogelijk gemaakt. Jolanda Horde en José Voogt brachten namens het coöperatiefonds van de Rabobank de instrumenten binnen.

Door uitbreiding van leden, toename in niveau en de verwachte doorstroom van meerdere leerlingen is Soli Deo Gloria bezig met een grootschalige uitbreiding en vervanging van het huidige instrumentarium wat veelal dateert uit begin jaren 90. De gift van de Rabobank is een grote stimulans voor het slagwerkorkest wat eerder dit jaar al de prestigieuze “sla je slag cup” in de wacht wist te slepen. Eerder werden al nieuwe instrumenten aangeschaft door eigen acties en door een gift van Shell.

Tijdens het grote Music & Motion concert op 20 juni in Sporthal Blokweer zal het nieuwe instrumentarium voor het publiek te horen zijn. De gehele vereniging treed hier op in een avondvullende show waar ook de bekende zanger René van Kooten medewerking aan zal verlenen.


Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.