Veel belangstelling voor onthulling monument

29 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Veel belangstelling voor onthulling monument

ALBLASSERDAM - Tientallen Alblasserdammers waren dinsdagavond 28 januari getuige van de onthulling van het tijdelijke monument Levenslicht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.

Oplichtende stenen
Het monument kreeg een plek op de Alblas tussen restaurant Le Barrage en het oorlogsmonument aan de Polderstraat. Het monument bestaat uit oplichtende stenen die slachtoffers verbeelden. Op 27 januari 2020 was het precies vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, symbool voor de Holocaust, werd bevrijd. Het monument is tot en met 2 februari te zien. Het komt vooral 's avonds goed tot zijn recht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.