Wethouder Dorien Zandvliet heet nieuwe Alblasserdammers welkom

24 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Wethouder Dorien Zandvliet heet nieuwe Alblasserdammers welkom

ALBLASSERDAM - Op woensdag 22 januari was de eerste bijeenkomst Welkom Nieuwe Alblasserdammers in de bibliotheek. Wethouder Dorien Zandvliet heette de kleintjes welkom met een klein cadeautje. Ook ontdekten de ouders wat Alblasserdam allemaal te bieden heeft voor kinderen. Na de bijeenkomst kon iedereen aansluiten bij de Baby Drive-in van de Bibliotheek AanZet. Het was een waar feestje!

Een goede start
De gemeente Alblasserdam en de Bibliotheek AanZet vinden dat elk kind een goede start verdient. Daarom heten we pasgeboren inwoners op een leuke en gezellige manier welkom. De eerste editie op woensdag 22 januari was een groot succes. De wethouder deelde cadeautjes uit en ging met ouders in gesprek over het aanbod voor kinderen in de gemeente Alblasserdam. "Het is goed om te weten wat er allemaal te doen is voor de allerkleinsten in Alblasserdam, en dat is best veel", zegt Dorien Zandvliet. “Het consultatiebureau weten de meeste jonge ouders wel te vinden. Maar ik merk dat niet iedereen activiteiten kent zoals Koffie met koters van het Centrum voor Jeugd en Gezin en Babygym van de bibliotheek. "

Op avontuur met Moppereend
Na de bijeenkomst konden alle aanwezige ouders aansluiten bij de Baby Drive-in van de Bibliotheek AanZet. Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van 0 t/m 2 jaar iedere maand welkom met hun (groot)ouders en de kinderwagen. Door middel van spel en muziek ontdekken ze de leukste nieuwste boekjes en stimuleren taalontwikkeling. Tijdens deze editie stonden de Nationale Voorleesdagen centraal. Bibliotheekconsulente Jenny de Mik nam iedereen mee op avontuur met Moppereend, het Prentenboek van het Jaar 2020.

De bijeenkomst Welkom Nieuwe Alblasserdammers vindt dit jaar nog drie keer plaats. Op 15 april, 16 september en 16 december. Alle ouders met een pasgeboren baby ontvangen hiervoor een uitnodiging van de gemeente. De Baby Drive-in is elke derde woensdag van de maand van 09.30 tot 11.00 uur in Bibliotheek Alblasserdam.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.