Beperkte vuurwerkschade Alblasserdam 2019/2020

07 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Beperkte vuurwerkschade Alblasserdam 2019/2020

ALBLASSERDAM - De positief ingestoken vuurwerkcampagne waarbij de samenleving nauw was betrokken heeft in grote mate geleid tot een feestelijk verloop van de jaarwisseling, zonder incidenten. Er is helaas wel schade te betreuren. Tot nu toe zijn er 20 vastgestelde schades. Het schadebedrag tot op heden is € 8250,--. Onder andere een speeltuintje, enkele ondergrondse containers, afvalbakken en verkeersborden zijn beschadigd. Een jaar geleden heeft de gemeente een eerste schadebedrag gemeld van € 7600,--, exclusief de schade aan de Jongerenontmoetingsplek.

Vuurwerkafval
De ophaalactie van vuurwerkafval was succesvol. Er is 30 kubieke meter aan vuurwerk opgehaald. Dat  is meer dan vorig jaar, toen ging het om 25 kubieke meter.

Tevreden
Burgemeester Paans: "Ik kijk terug op een feestelijk verloop van de jaarwisseling. De positief ingezette campagne heeft hier in grote mate aan bijgedragen. Er zijn geen incidenten geweest en de inzet van hulpverleners was beperkt. Iedere euro aan schade is er natuurlijk één teveel. Vooralsnog is het schadebedrag minder dan vorige oudjaarsnacht. Maar het gaat wel om gemeenschapsgeld en we betalen daar met elkaar de prijs voor. Het enige aandachtspunt is wat mij betreft het voortijdig afsteken van vuurwerk in de aanloop naar oud- en nieuw en de daarmee gepaard gaande overlast. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan een goed verloop van ouden nieuw, aan het kindvriendelijke- en diervriendelijke uur en voor het opruimen van het vuurwerkafval. Al met al ben ik tevreden."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.