Oproep voor een veilige jaarwisseling 2019/2020

18 december 2019 door Hennie van der Zouw
Oproep voor een veilige jaarwisseling 2019/2020

ALBLASSERDAM - Burgemeester Jaap Paans heeft in de zomer van dit jaar met inwoners gesproken die wilden meedenken over een veilig en gezellig verloop van de jaarwisseling. Die gesprekken vormden de basis voor een aantal oproepen aan de inwoners. De gemeenteraad heeft op 10 december jl. brede steun uitgesproken voor deze aanpak. Paans: ,,Ik doe een beroep op onze inwoners en bezoekers om rekening met elkaar te houden en met de dieren. Daarom hoop ik van harte dat het kindvriendelijke uur van 18.00 tot 19.00 uur en het diervriendelijke uur van 22.00 tot 23.00 uur zullen aanslaan. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een jaarwisseling die veilig en feestelijk verloopt. Dat gun ik alle inwoners en huisdieren."

Kinderen en vuurwerk
Om kinderen en hun ouders/verzorgers op oudejaarsavond tussen 18.00 en 19.00 uur rustig met elkaar vuurwerk te kunnen laten afsteken is een aantal locaties aangewezen. Het gaat om het Scheepsbouwplein, het Wilgenplein, Vlashof (de verharding) en de verharding van het speelterrein op de kop van de Paulus Potterstraat. De leerlingen van groep 8 van de basisscholen kregen deze maand vuurwerklessen op school en een vuurwerkbril.

Dieren en vuurwerk
De (harde) knallen van vuurwerk kunnen dieren veel stress geven. Om de overlast voor dieren zoveel mogelijk te beperken is het niet gewenst om vuurwerk af te steken rondom:
kinderboerderij de Plantage aan de Van Eesterensingel/Plantageweg, Randweg/achterzijde Batavierstraat, manege De Beyaert, einde Vlietbaan en manege Alblasserdam achterzijde Oranjestraat/achterzijde Ruigenhil/Dam en achterzijde Polderstraat.

De burgemeester vraagt inwoners nadrukkelijk om op 31 december van 22.00 tot 23.00 uur géén vuurwerk af te steken. Dat geeft hondenbezitters de kans om nog even met hun viervoeter naar buiten te gaan voor het laatste rondje in het oude jaar.

Carbid schieten
Carbidschieten op oudejaarsavond kan van 18.00 's avonds tot 2.00 uur 's nachts op het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats. Wie carbid wil afschieten moet vooraf een melding doen via evenementen@alblasserdam.nl. Mensen die daar hun hond uitlaten vragen wij om begrip voor dit tijdelijke ongemak.

Vuurwerkafval inleveren
Op 2 en 3 januari 2020 is het mogelijk om tussen 10.00 en 15.00 uur vuurwerkafval in te leveren. De inzamelpunten zijn op het Scheldeplein, op de parkeerplaats van Supermarkt Plus en op de parkeerplaats aan de zijkant van het gemeentehuis. Wie een volle zak vuurwerkafval inlevert, krijgt een snackbon van snackbar Den Dam. Deze is geldig tot 5 januari 2020.

Hiermee hoopt de burgemeester dat de straten snel weer schoon zijn na de jaarwisseling. Vuurwerkafval is niet goed voor het milieu en vuurwerk dat niet is afgegaan, kan gevaarlijk zijn.

Alle informatie is te vinden op www.alblasserdam.nl/jaarwisseling

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.