SIMAV-molendag; ‘n tik van de molen’

27 september 2019
SIMAV-molendag; ‘n tik van de molen’

ALBLASSERWAARD - Op zaterdag 5 oktober openen de molenaars de deuren van de molens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Naast de landelijke Molendag en Open Monumentendag geeft molenstichting SIMAV opnieuw belangstellenden de gelegenheid de molens van buiten én van binnen te bewonderen. Bij verschillende molens zullen activiteiten georganiseerd worden. Zo is bij de Hofwegense Molen in Molenaarsgraaf leerling-molenaar Diederik bezig om met een kettingzaag een houtsculptuur te zagen uit een boomstam.

Tevens zijn er gemalen open die dag zoals het dieselgemaal Polder Sliedrecht aan het Abbekesdoel in Bleskensgraaf, dieselgemaal Over- en Nederslingeland in Giessenburg en dieselgemaal Langerak aan de Nieuwpoortseweg aldaar. Via de website zijn fietsroutes te downloaden die langs de molens voeren. Ook bij de verschillende VVV’s zijn de routekaartjes gratis te verkrijgen.

Startpunten liggen in Leerdam, Groot-Ammers en Oud-Alblas. De molens zijn open tussen 10:00 en 17:00 u.

Voor meer info en adressen: www.simav.nl

Bron foto's: SIMAV

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.