Christelijk Gereformeerde kerk ondergaat metamorfose

21 mei 2010
Christelijk Gereformeerde kerk ondergaat metamorfose

ALBLASSERDAM - Na jarenlang sparen en een korte maar hevige verbouwing heeft de binnenkant van de Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan een metamorfose ondergaan.

Het preekgestoelte is verplaatst naar het midden van de samenkomstruimte, er is een balkon gecreëerd met daaronder een extra kamer voor vergaderingen en de kerkstoelen staan anders opgesteld. "We wilden eigenlijk een bijgebouw realiseren, maar dat was te duur", verklaart dominee W.W. Nijdam. De totale kosten van de verbouwing bedragen ongeveer twee ton, waarvan de helft in de loop der jaren is gespaard door rommelmarkten en andere sponsoracties. Het tijdelijke preekgestoelte, dat door omstandigheden nog niet af is, staat nu veel dichter bij de kerkgangers. "Het was even wennen, maar wel prettig wennen", vertelt Nijdam over de nieuwe opstelling. "Er is nu veel meer direct contact met de mensen. Voorheen was de afstand tussen de preekstoel en de achterste rij wel erg ver." Het gebouw, oorspronkelijk katholiek,  dateert uit het begin van de vijftiger jaren van de vorige eeuw en werd in 1967 aangekocht door de Christelijk Gereformeerden. Om het resultaat van de verbouwing te laten zien, wordt op zaterdag 29 mei van 15.00 tot uiterlijk 16.00 uur een bijeenkomst gehouden waarin uitleg gegeven wordt over de verbouwing. Daarna is er Open Huis.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.