Nieuw gebruiksvriendelijk meldpunt openbare ruimte Alblasserdam

11 november 2019 door Hennie van der Zouw
Nieuw gebruiksvriendelijk meldpunt openbare ruimte Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Vanaf vandaag, maandag 11 november, kunnen inwoners van Alblasserdam eenvoudiger meldingen doen over de openbare ruimte. Met het systeem Fixi kan de locatie van de melding op de kaart worden aangeklikt, op straatnaam worden ingetoetst of met GPS worden bepaald. Met tekst en eventueel foto kunnen melders aangeven waar het om gaat. Fixi is te benaderen via de gemeentewebsite en www.fixi.nl/drechtsteden. Ook is er een app voor Android en iPhone.

Gebruik Fixi
Naast Fixi is het nog steeds mogelijk meldingen te maken door te bellen, WhatsAppen of via sociale media. De gemeente adviseert echter het gebruik van Fixi. Het is geschikt voor desktop en mobiel. Ook staan eerdere meldingen op de kaart, zodat er geen dubbele meldingen hoeven te ontstaan. Daarnaast blijven melders via e-mail of app gemakkelijk op de hoogte van de afhandeling van de melding. Ook is het dan mogelijk over en weer nog aanvullende vragen te stellen. Meldingen die binnenkomen via andere kanalen zet de gemeente ook in Fixi.

Ogen en oren
Wethouder Peter Verheij: "Wij ontvangen graag de meldingen van onze inwoners over situaties die onze aandacht vragen, zoals defecte openbare verlichting, losliggende stoeptegels, onkruid, volle vuilnisbakken, kapotte bankjes en dergelijke. Natuurlijk treffen onze medewerkers deze situaties ook zelf aan, maar de ogen en oren van onze inwoners zijn van grote waarde. Samen zijn we verantwoordelijk om ons dorp mooi, leefbaar en veilig te houden. Op deze manier maken we het met elkaar ‘buiten beter’."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.