65 jaar huwelijk van de familie Ooms

05 november 2019 door Hennie van der Zouw
65 jaar huwelijk van de familie Ooms

ALBLASSERDAM - Het was op 5 november jl. precies 65 jaar geleden dat Arie Ooms (90 jaar) het jawoord gaf aan Marry Ooms-Stout (88 jaar) in het oude gemeentehuis te Alblasserdam.

Na hun eerste ontmoeting op de “toffelmarkt” (beter bekend als de “meidenmarkt” van Alblasserdam), hebben ze elkaar nooit meer laten gaan. Na eerst zeven jaar ingewoond te hebben betrokken ze een huis in de Zeilmakersstraat, maar wonen nu alweer ruim tien jaar in hun mooie appartement aan de Groene Zoom.

Arie heeft in het begin diverse beroepen gehad in de scheepsbouw (van der Giessen de Noord) maar is later voor de Metaalbond en het FNV gaan werken. Dat werk heeft tot het bereiken van de pensioenleeftijd gedaan. Ook is hij altijd aktief geweest op politiek terrein, waar hij raadslid en fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid is geweest. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds aktief, zij het op een ander gebied, nl. drummer van het Senioren orkest. Marry hield zich hoofdzakelijk bezig met het gezin. Zij vulde de tijd die over was met aktiviteiten voor de Vrouwenbond en vrijwilligerswerk op maatschappelijk terrein.

Hoe ze het al die jaren zo goed vol konden houden antwoordde Marry…”gewoon elkaar loslaten”. Het echtpaar heeft een dochter en ze zijn de trotse Opa en Oma van twee kleinzonen en ze hebben nmiddels ook een achterkleinzoon.

Arie en Marry hebben hun huwelijksfeest gevierd met een gezellig etentje in Alblasserdam.

Burgemeester Jaap Paans bracht hen een felicitatiebezoek op 5 november.

Foto's: Joop Aret,

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.