Slagwerkers Soli Deo Gloria prolongeren succes.

04 november 2019 door Hennie van der Zouw
Slagwerkers Soli Deo Gloria prolongeren succes.

ALBLASSERDAM - De Melody Percussion Band en jeugdslagwerkformatie “SoliD” van muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam hebben op vrijdag 1 november acte de préséance gegeven op het “TAVENU muziek festival” in Schoonhoven. Met een vrachtwagen vol instrumenten reisden de slagwerkers af naar de zilverstad alwaar het podium maar net groot genoeg was voor de Melody Percussion Band. Onder leiding van dirigent Theo Vet sloten de slagwerkers hun festival programma af met een jury waardering van maarliefst 90.00 punten. Een puntenaantal wat in de rijke verenigingshistorie van Soli zover als bekend nog niet eerder is toegekend aan een orkest van de vereniging. Ook jeugdslagwerkformatie SoliD liet zich onder leiding van Bert Slingerland van hun beste kant zien en horen. Met een puntentotaal van 85.75 namen zij de 2e plaats in op het festival.

Teus Stigter stimuleringsprijs
Omdat de jeugdleden van SoliD eerder aan het festival hebben deelgenomen was goed te zien dat zij in de afgelopen jaren een uitzonderlijke groei hebben doorgemaakt. Onder aan het jury rapport staat opgetekend: “Goed optreden, wat een talent in deze club!” De organisatie vond de groei van SoliD zo uitzonderlijk dat zij hiervoor de Teus Stigter stimuleringsprijs uitreikte aan SoliD. De Teus Stigter stimuleringsprijs bestaat een uit een beeldje als wisseltrofee en geeft de winnaar tevens recht op gratis deelname aan het eerstvolgende TAVENU muziekfestival.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.