Back to vinyl en Landvast in actie voor Kika

19 september 2008

ALBLASSERDAM - Zaterdag 11 oktober aanstaande wordt voor het eerst in cultureel centrum Landvast Back To Vinyl georganiseerd. Tijdens dit grootschalige feest - dat gezien kan worden als een mooie vuurdoop voor Landvast - worden de platen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig uitsluitend vanaf vinyl gedraaid en wordt het batig saldo geschonken aan KiKa (Kinderen Kankervrij).

Back To Vinyl is medio jaren negentig ontstaan toen een aantal muziekliefhebbers aan de bar van De Wipmolen het hadden over de muziek van toen en dat die 'natuurlijk veel beter was'. Iedereen heeft nog wel LP's op zolder liggen die nooit meer worden gedraaid en wat zou er nu mooier zijn dan die nog eens voor het voetlicht te brengen. Het was de opmaat voor een reeks van Back To Vinyl avonden die op kleinschalige wijze in het cafe van De Wipmolen werden georganiseerd.

Met het oog op het sluiten van De Wipmolen werd besloten eenmalig een Big Party te organiseren in de grote zaal van De Wipmolen. Een beetje huiverig waren de organisatoren wel, want wat nu als er te weinig mensen zouden komen die, in tegenstelling tot andere avonden, ineens moesten gaan betalen voor een kaartje? Het was ongerustheid voor niets: de kaartjes waren in een mum van tijd uitverkocht en de avond werd een daverend succes, waarbij het opvallend was dat ook veel jongeren de weg naar de avond hadden gevonden.

De Big Party van april krijgt nu een vervolg in Landvast als Giga Party: de grote zaal wordt ingericht als Harbour Disco Party en de ruimte nabij de bar wordt het Classic Rock Cafe. Daarnaast zal een aantal plaatsen worden ingericht om even rustig bij te babbelen, want gebleken is dat veel Alblasserdammers elkaar na lange tijd weer eens zien tijdens een dergelijk feest.

Tijdens de voorbereidingen zocht een aantal werknemers van het Alblasserdamse bedrijf Coneco contact met de organisatoren. Zij zijn bezig activiteiten te organiseren om daarmee geld in te zamelen voor KiKa (Kinderen Kankervrij) en vroegen zich af om ze konden meeliften met het succes Back To Vinyl. De vraag leidde tot een eendrachtige samenwerking tussen personeel van Landvast, de organisatoren van Back To Vinyl en Coneco, waarbij het doel is zoveel mogelijk geld in te
zamelen voor KiKa. Mede daarom is de entreeprijs verhoogd waarbij de organisatoren hopen een substantieel bedrag over te houden voor het goede doel. Tevens zullen op de avond diverse acties worden georganiseerd om de opbrengst te kunnen verhogen.

De Harbour Disco Party voert de liefhebbers van soul, disco, ska en rock 'n roll in een zee van discobollen en licht mee naar de roerige jaren zestig, de loving seventies en wat hardere tachtiger jaren, waarbij uiteraard de (meezing) classics niet worden vergeten. In het Classic Rock Cafe worden de juweeltjes uit de rockgeschiedenis uit het stof opgediept, geschoond en via de draaitafel ten gehore gebracht. Ook het minder bekende (rock)werk krijgt hier zijn kans. Ben Bochanen, Lykele Bokhorst, Harry Kemp en Ariejan Boon (allen waren ooit werkzaam in discotheek Exciting in Kinderdijk) zullen de muziek verzorgen die bij het publiek de nodige herinneringen aan hun vroeger uitgaansleven zal oproepen.

De entree bedraagt 15 euro. De voorverkoop start op donderdag 19 september en zijn te verkrijgen in Cultureel Centrum Landvast, Haven 4 in Alblasserdam. Telefoon: 078-6912923. Back To Vinyl op 11 oktober 2008 begint om 21:00 uur; de zaal gaat open om 20:00 uur. Meer info op: www.backtovinyl.nl

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.