Familie Fiole 50 jaar getrouwd

19 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Familie Fiole 50 jaar getrouwd

ALBLASSERDAM - Op 18 juli 2019 was het 50 jaar geleden dat Nico Fiole (70) en Ria Fiole-Kok (67) elkaar het jawoord gaven in Ridderkerk. Ze hadden elkaar leren kennen in St.Joris, een  bekende bioscoop in Ridderkerk, waar ze beiden naar een film van Elvis keken.

Ria is geboren in Rotterdam en Nico is een Alblasserdammer, geboren in de Kerkstraat. Na eerst gewerkt te hebben bij Verolme is hij in 1983 voor zichzelf begonnen met een visserij bedrijf. En dat bedrijf heeft hij nog steeds, alhoewel het nu op naam staat van zijn zoon.

Zijn grote liefde, zelf paling vangen, mag niet meer sinds 1983 en dit vanwege strenge regelgeving.

Maar hij houdt zich bezig met het verkopen van gerookte paling op braderieen en markten. Ook Ria is daar veelal te vinden, en ook gaat ze mee als er paling ingekocht moet worden.

Het echtpaar heeft vier zonen gekregen en zij zijn bovendien de trotse Opa en Oma van een kleindochter en een kleinzoon.

Samen wonen ze aan de Kade in Alblasserdam met een geweldig uitzicht op de rivier de Noord en het is ook daar dat ze hun huwelijksfeest binnenkort vieren. Burgemeester Jaap Paans bracht hen op 19 juli jl. een felicitatie bezoek.

Foto's: Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.