Passend Onderwijs Pluim voor De Twijn

15 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Passend Onderwijs Pluim voor De Twijn

ALBLASSERDAM - Annelies Shimba heeft alle medewerkers van christelijk integraal kindcentrum (ikc) De Twijn van PIT kinderopvang & onderwijs verrast met de Passend Onderwijs Pluim van de Stichting Downsyndroom en een taart. Zij deed dit om hen te bedanken voor alles wat ze de afgelopen jaren hebben gedaan voor haar zoon Levi.

Toen Levi 2,5 jaar was, ging hij naar de peuterspeelgroep van De Twijn. “Wij vonden dat toen heel spannend en vroegen ons af of de andere peuters hem wel zouden accepteren. Hij sprak en liep nog niet, maar dankzij de pedagogisch medewerkers kwam dat allemaal goed. Als vierjarige ging Levi naar groep 1/2D en hij leest nu letters en kan rennen, fietsen, klimmen en klauteren, maar ook zingen als de beste! Wij waarderen het als ouders enorm dat de pedagogisch medewerkers, leerkrachten, de intern begeleider, de ambulant begeleiders en de directeur van De Twijn bij iedere nieuwe stap hebben meegedacht en rekening hebben gehouden met wat Levi nodig had. Dat heeft heel veel voor ons betekend,” aldus Annelies Shimba bij de overhandiging van de Passend Onderwijs Pluim en de taart. Hierop stond een foto van Levi en de tekst 'Bedankt ikc De Twijn, een pluim verdiend!’.

Talenten
Na de zomervakantie gaat Levi naar sbo De Rank in Sliedrecht. Zijn leerkracht Nicole de Graaff, intern begeleider Leni Cornelissen en zijn begeleider Michelle Torn van De Twijn zijn daar regelmatig langs geweest. In september gaan ze er zeker een kijkje nemen bij Levi. De ouders van Levi nemen geen afscheid van De Twijn: hun kinderen Benoit en Santu volgen er basisonderwijs en baby Nowéli gaat naar het kinderdagverblijf van het ikc.

Directeur Martijn Beekhof van De Twijn is blij met de Pluim en vooral ook trots op zijn team. “Onze inzet is dat ieder kind met al zijn talenten op De Twijn kan groeien en bloeien. Om die ontwikkeling mogelijk te maken, bieden we van baby tot puber activiteiten die zijn afgestemd op de behoeften van het kind, in iedere fase van zijn leven en op zijn eigen niveau. We doen daarvoor iedere dag onze best. Het is fijn als onze inspanningen resultaat opleveren en mooi als ouders dit waarderen. Dat Levi’s ouders ons op deze manier hebben verrast, is wel heel bijzonder!”

Op de foto’s:

Boven: Annelies Shimba, moeder van Levi, overhandigt Martijn Beekhof, directeur van ikc De Twijn de Passend Onderwijs Pluim van de Stichting Downsyndroom, onder toeziend oog van intern begeleider Leni Cornelissen.

Onder: De Passend Onderwijs Pluim van de Stichting Downsyndroom en taart: feest in de groep van Levi.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.