Speelgoed & Spraakmakers een succes

15 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Speelgoed & Spraakmakers een succes

ALBLASSERDAM - Deze zomer is Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) van start gegaan met het concept ‘Speelgoed & Spraakmakers’. Door met de bakfiets op pad te gaan naar pleintjes en veldjes in het dorp wil de stichting in contact te komen met bewoners van Alblasserdam.

“Het idee is simpel”, aldus Leroy Benschop, Sociaal Makelaar bij de SWA, “we hebben de bakfiets gevuld met wat ouderwets speelgoed dat goed buiten gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan zaklopen, blikgooien, een pittenzak, ballen en pionnen. De kinderen vinden het gezellig om daarmee buiten te spelen.” De afgelopen weken is gebleken dat er aan belangstelling inderdaad geen gebrek is. Zelfs regen weerhield de kinderen er niet van om mee te doen met de spelletjes. Uiteraard zet de SWA ook in op contact met de ouders. Marion en Kayleigh, dorpsmakelaars bij de SWA, vertellen daarover: “In de bakfiets nemen we thermoskannen met koffie en thee mee, zodat het ook voor de ouders gezellig is om te blijven hangen. Terwijl de kinderen lekker bezig zijn, voeren wij gesprekken met hen. Wij zijn namelijk altijd benieuwd wat er speelt en hoe wij daar, indien nodig, op in kunnen haken.”

Speelgoed & Spraakmakers vindt elke woensdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Op 17 juli a.s. is het in de Brederostraat, op 7 augustus op het Rondje bij de Wervel en op 21 augustus in het speeltuintje van de Tuigerstraat. Deelnemen is gratis en voor iedereen uit Alblasserdam. Kijk op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl voor meer informatie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.