Bestrijding eikenprocessierups in volle gang

09 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Bestrijding eikenprocessierups in volle gang

ALBLASSERDAM - Op diverse locaties in het dorp is de eikenprocessierups geconstateerd. De boomverzorger van de gemeente is hard bezig met de bestrijding van de rupsen door het wegzuigen van de nesten.

Op de meeste locaties is de rups al verwijderd. Als er een nest is geconstateerd, markeren wij de boom met rood/wit lint. Vervolgens gaat de boomverzorger zo snel mogelijk aan de slag met het verwijderen van de nesten. Omdat er op dit moment een ware plaag heerst, gaat dit door drukte van de boomverzorger niet direct dezelfde dag. De meest risicovolle locaties, zoals bij speelplaatsen, sportvelden en scholen komen als eerste aan de beurt.

Eikenprocessierups melden
Als u de eikenprocessierups signaleert, kunt u een melding doen op de meldlijn van de gemeente Alblasserdam. U wordt dan op de hoogte gehouden van hoe het verwijderen verloopt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.