FNV Metaal: Faillissement Nedstaal is trap na voor de medewerkers

01 februari 2017
FNV Metaal: Faillissement Nedstaal is trap na voor de medewerkers

ALBLASSERDAM - Nedstaal uit Alblasserdam is opnieuw failliet verklaard, nadat de fabriek al was gesloten. FNV Metaal is geschokt door het faillissement. Leontien Steltenpool, bestuurder FNV Metaal: ‘Wij betreuren het enorm dat Nedstaal nu opnieuw failliet gaat. Voor de oud-medewerkers, velen met dienstverbanden van tientallen jaren, komt dit faillissement als een enorme schok en voelt als een trap na. Nedstaal heeft eerder aangegeven het bedrijf op een nette manier te willen beëindigen. Afgelopen woensdag bleek de eindafrekening bij veel werknemers al niet te kloppen en nu komt als klap op de vuurpijl een faillissement er overheen.’

Vordering
FNV is van mening dat een groot deel van de werknemers nog een vordering heeft richting Nedstaal. Dit gaat in sommige gevallen om forse bedragen. Steltenpool: ‘FNV Metaal gaat op korte termijn in gesprek  met de curator. Ook zullen wij de vordering van de ontslagvergoedingen en opzegtermijnen van de oud-medewerkers van Nedstaal op zeer korte termijn bij de curator neerleggen. Daarnaast gaan wij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de Andus Group, als moederbedrijf van het failliet verklaarde Nedstaal, aansprakelijk te stellen voor de vorderingen van onze leden. Het laatste woord is hier wat ons betreft nog niet over gezegd.’

Twee bedrijven Andus Group failliet
Een paar weken geleden is ook Van Voorden Castings uit Zaltbommel failliet gegaan. Zowel Van Voorden Castings als Nedstaal vallen onder het moederbedrijf Andus Group. Het bedrijf Van Voorden Castings heeft zelf zijn faillissement aangevraagd, de grootste schuldeiser bleek het moederbedrijf Andus Group zelf. Inmiddels heeft de Andus Group het bedrijf Van Voorden Castings een doorstart laten maken, waardoor uiteindelijk 50 mensen hun baan verloren. FNV Metaal is hier kritisch over en gaat uitzoeken hoe de faillissementen van Van Voorden Castings en Nedstaal zijn gelopen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.